Skeppsredarvillan 2.0

För något år sedan kunde man läsa att den anrika gamla Skeppsredarvillan på Strandvägen 180 var på väg att få nytt liv. Upprustning gick av olika skäl lite i stå men nu är man i full gång med den omfattande ombyggnaden igen.

Upprustningen kommer utmynna i fem lägenheter på en av Landskronas absolut finaste adresser.

Med Öresund som granne och på en vacker hörntomt med endast vägen mellan huset och strandlinjen DSC_4390blickar den gamla pampiga anrika villan stolt ut mot havet i sin snart upprustade kostym. Skeppsredarvillan byggdes 1917 av Hugo Persson, skeppsredare, och mycket är som det såg ut då. Massivt trä, ornamenteringar, platsbyggda inredningar och inte minst de

fantastiska blyinfattade fönstren i den imponerande trappan. I möjligaste mån är tanken att man ska försöka behålla så mycket som möjligt av karaktären i huset. Men med en annan fördelning och tillkommande av moderniteter kommer naturligtvis vissa förändringar ske.

Fem nya lägenheter 

Bolaget som äger villan heter kort och gott Skeppsredarvillan AB. De fem inplanerade lägenheterna kommer fördelas på de tre våningarna och kommer garanterat bli generösa och unika i sitt slag. Den forna glansen håller på att återställas samtidigt som det ska bli vackra och modernt utrustade bostäder.

Fastigheten var kraftigt nedgången när man satte igång med arbetet och det är både tidskrävande och det kostar en hel del att återställa fastigheten.

Skeppsredarvillans prakt är storslagen och det är glädjande att man nu restaurerar huset så att det kan överleva länge.

Hundrade åretDSC_4372

Bygget pågår för fullt och man beräknar vara färdiga under 2017 exakt hundra år efter att det byggdes om allt går som det ska, bör tilläggas.

De fem lägenheterna kommer att säljas som bostadsrätter och gissningsvis kommer dom bli eftertraktade på marknaden. Läget  är ett starkt skäl men frågan är om inte praktfullheten överträffar ändå.