Medaljer i mängd till Landskrona KGF

På Kristianstad Arena avgjordes på Valborgsmässoafton DM – alla kategorier samt vårens upplaga av “På Väg Upp” inom rytmisk gymnastik. Landskrona Kvinnliga GF var väl representerat och det blev ett riktigt medaljregn för klubben.

De yngsta och nyaste tillskotten i föreningens tävlingsgrupp var först på tävlingsgolvet. Flickorna hade möjlighet att tävla i fristående och hopprepsprogram som är obligatoriskt och med en lägre svårighetsnivå. Lisa Lekeberg tog brons i både fristående och hopprep medan Rinesa Osmani kom sexa och Clara Nilsson slutade på femtonde plats. Kira Koppenaal slutade på plats 18 men fick sjätte bästa poäng i fristående. Lilo Weidmar deltog endast i fristående slutade på en åttonde. Leonita Bajraktari som gjorde sin tävlingsdebut slutade som sextonde i fristående.

I Miniorkategorin var det strid om kniven och Miranda Aarstad och Milena Kovalenko som förra våren toppade resultatlistan fick med sig silver respektive brons hem i år. Miniorerna tävlade i fristående och tunnband. Vann gjorde Melanie Christov, Nevis RGK.

Trupp och Duo

I Duo segrade överlägset Wilma Mårtensson och Doruntina Goxhuli och efter två fina körningar blev det en defileringsseger för dom båda. I trupp fick LKGFs juniorer med käglor se sig slagna av Nevis RGK. Det blev lite för många tapp och truppen var inte riktigt samlad inför uppgiften, men det resulterade trots allt i silver.

I ungdomsklassen blev det seger till Nevis RGK och Hedvig Elg Appelrossedan var det LKGF för hela slanten med Tuva Henckel silver, Astrid Kristensson Nilsson silver, Emma Jönsson på en fjärdeplats, Alma Månsson femte plats, Sanna Agic sjua, även Linnéa Larsson sjua och Emma Nilsson elva.

Juniorklassen vanns av Meja Engdahl Petersson, LKGF med högsta poäng i samtliga tre grenar tunnband, boll och käglor. Även Lucia Modéer Castro fick till det och slutade som femma. Celine Vergara blev sjua.

Seniorklassen vanns inte oväntat av Olivia Kristensson Nilsson som just nu siktar på SM. Olivia körde i princip utan misstag med självförtroende och utspel på golvet. Wilma Mårtensson lyckade inte fullt ut på DM tävlingen men slutade ändå på bronsplats.

Erika Gustafsson coachade alla LKGF-flickorna under den långa tävlingsdagen, vilket i sig är en prestation med tanke på det stora gänget.