Kommunalråden: ”Helt rätt för honom”

Birgitta Jönsson (S), kommunstyrelsens ordförande i Svalöv, har bara positivt att säga om Fredrik Löfqvist och hans insats de gångna åren.
– Jag ser det som ganska naturligt att Fredrik slutar. Han har varit hos oss i nästan precis fem år nu. Jag har fullförståelse om han vill ha andra utmaningar. Jag önskar honom all lycka till i framtiden, säger Birgitta Jönsson.
Det känns som en stor förlust. Fredrik är en väldig kraft i kommunen. Jag har full förståelse för hans val i förhållande till hans personliga situation. Det är helt rätt för honom. Jag önskar honom all lycka till i fortsättningen, säger kommunalråd Olof Röstin.
Socialchef Susanne Rosenström slutade tidigare i år. Är det inte stor rotation på höga chefer i Svalövs kommun?
– För mig är det två helt olika saker. Att Susanne Rosenström slutade var en sak i sig. Den tanken som Fredrik verkställer nu har han haft ett tag. Det kommer inte som någon överraskning för oss, säger Olof Röstin.
Nu kommer kommunen tillsätta en rekryteringsgrupp bestående av kommunstyrelsens presidium och tjänstemän. Fredrik Löfqvist arbetar till och med september. Då har man en tillförordnad kommunchef på plats. Att man fått fram en ordinarie kommunchef till dess är inte troligt, menar Olof Röstin.
– Början på nästa år skulle jag tro, säger Birgitta Jönsson.