Årets företagare vill öppna Skånes största självplock av reservdelar

När han tog över bilskroten i Teckomatorp 2007 var det med tanken på att göra det till en modern miljöanpassad anläggning. I december 2012 kunde Muhammed Mheisen förverkliga sina drömmar i Billeberga. Nästa år öppnar han Skånes största självplock.Muhammed

Nyligen fick han ta emot utmärkelsen Årets företagare i Svalövs kommun 2015 för sitt jobb med Billeberga Bildemontering. Företaget är ett helt miljöanpassat företag.
– Vi ville ta bort det negativa ordet bilskrot. Tanken har hela tiden varit att förvandla verksamheten till återvinningsverksamhet. Vårt mål är att återvinna 95 procent av komponenterna som finns i bilarna, säger han.
När en bil dränerats på vätskor så blir den antingen pressad till metallskrot eller så går den till självplocket, där han idag har cirka 400 bilar. Under nästa år expanderar Muhammed Mhesien självplocket till en tomt på 12 000 kvadratmeter som ligger över vägen mittemot bildemonteringen.
– Det ska bli den största i Skåne med 1000-1500 bilar. Vi vill attrahera folk från hela Skåne, säger han.
Billeberga passar hans verksamhet bra, menar han.
– Det är centralt i Skåne, bara en liten bit från både Malmö, Helsingborg och Lund. Det gör mycket. Det blir lättare för kunder att nå mig. Och väg 17 är bra, många bilar passerar här.

Billeberga Bildemontering AB

  • Är ett återvinningsföretag inom fordonsbranschen som ägs och drivs av Muhammed Mheisen.
  • 90 procent av kunderna är privata.
  • De vill oftast skrota en bil, hitta reservdelar eller köpa eller byta däck.