Detta händer också under Svalövs Kulturkalas 21-23/10

Fredag:
Kl. 17-18: Finissage med mingel . Kom och mingla inför sista veckan av samlingsutställningen med Svalövskonstnärerna Eva Montén, Johan Lindahl, Ximena Narea, Katarina Gustafsson, Ilona Benczedi, Eva Nelander-Juntunen, Susanne Jardeback Olesen och Gunilla Lervik Cutileiro. Arrangör: Svalövs bibliotek. Plats: Svalövs bibliotek. Entré: Gratis.

Lördag:

Kl. 10: Skulpturvandring i Skulpturparken med omnejd. Samling i pulkabacken bakom Solgården (obs: preliminärt). Arrangör: Kultur Svalöv. Gratis.

Kl. 12: Författarbesök med Majgull Axelsson. Arrangör: Svalövs bibliotek. Plats: Svalövs bibliotek. Gratis.

Kl. 11-14: Familjelördag i FN:s tecken. Sång, musik, dans och pyssel för alla åldrar. En enkel lunch serveras med smaker från olika delar av världen. Arrangör: Svenska kyrkan Svalövsbygdens pastorat. Plats: Teckomatorps församlingshem. Gratis. Anmälan senast 18/10 till lena.johansson.ohlstrom@svenskakyrkan.se, tel: 0418-667741.

Kl. 14: Trädgårdsföreningen Ärtan – ”Trädgård i kruka”. Föreläsning med Annika Christensen, förskolläraren som sadlade om och blev trädgårdsfotograf, föreläsare, författare och skribent. Arrangör: Trädgårdsföreningen Ärtan i samarbete med Svalövs bibliotek. Var: Kulturhuset i Svalöv. Entré: 100 kronor , eftermiddagsfika ingår. Biljetter kan köpas i förbutiken på ICA Gunnarsson och på biblioteket. Ev. överblivna biljetter säljs på plats i samband med föreläsningen.

Cirka kl. 15 och framåt: Öppet hus med Fridhems folkhögskolas elever (obs! Preliminärt!)

Söndag:
Kl. 12: Sångsagan om August och Alva. Musiksaga för de yngsta barnen. Musikerna sitter med barngruppen på golvet och berättar sångsagan tillsammans. Barnen får prova instrumenten från hela världen efteråt. Medverkande: Sofia Thelin sång, gitarr och slagverk, Dan Svensson gitarr, bouzouki, slagverk och sång. Arrangör: Kultur Svalöv. Tid: 30 min. Max 30 barn. Var: Fridhems folkhögskolas aula. Gratis.

Kl. 15: Kulturskolans krysskonsert. Musikcafé med tipsfrågor. Kulturskolan spelar och publiken fikar och svarar på tipsfrågor om musikstyckena. Arrangör: Svalövs Kulturskola och Kulturskolans föräldraförening. Plats: Linåkerskolan. Gratis.

Kl. 16.30: “7 kvinnor, 7 vinklar, 7 minuter“ – Standupföreställning. Arrangör: Teckomatorps humorfabrik och Kultur Svalöv. Var: Fridhems folkhögskolas aula. Entré: 120:-. Biljetterna köper du på ICA Matmästaren i Teckomatorp och i förbutiken på ICA Gunnarsson i Svalöv eller på hemsidan: http://www.teckomatorpshumorfabrik.se/

Övrigt:

Alla tre dagarna kl 12 -17: Textila bilder, utställning av Eva Nelander Juntunens
textiler, teckningar och målningar. Var: Textil Galleri Tvättstugan, Kamrervägen 5 i Billeberga. Kontakt: www.evanelanderjuntunen.se, tel: 0418-43 12 45.

Bilden ovan: På söndag framförs sångsagan om August och Alva, med Sofia Thelin på sång, gitarr och slagverk och Dan Svensson gitarr, bouzouki, slagverk och sång. Foto: Privat