Fortsatta framgångar för Viarp

För andra helgen i rad vann Landskronaklubben Viarps KRK Allsvenskan, denna gång i hoppning, förra helgen i dressyr.

I helgen var det hoppfinal på Viarps Kör- och Ridklubb och de elva lagen som gått vidare till Skånefinal i Allsvenskan division 2 (zon2) gjorde upp om titeln Skånes bästa lag i hoppning. Totalt var det 65 ekipage som deltog från Viarps Kör- och Ridklubb, Stensäters RF, Öveds Jakt&Fältrittsklubb, Stävie RF, Dagstorpsortens RF, Torns RF, Lomma RF, Staffanstorps RF, Flyinge RF, Hästhagens RF och Österlens RK.
I Viarpslaget deltog Jonna Olsson på Ängsgårdens Pendy, Siri Krantz på Jipe Tsara, Ebba Nordstedt på Ängsgårdens Ozzy, Isabella Jönsson på Roony, Emilia Nordstedt på Paddie, Elena Clark på Carpe Diem och Louise Alexandersson på Frasse. 6 felfria ritter på snabba omhoppningstider ledde till vinsten och dagens totalt bästa ekipage var också en Viarpare, Emilia Nordsted på Paddy.
– Just nu är verkligen Viarp inne i ett härligt flow, jag tror aldrig att vi tidigare vunnit båda finalerna samma år och dessutom på hemmaplan. Det kändes fantastiskt att få se laget rida ärevarvet just här, säger Joanna Hoffmeister som varit lagledare för hopplaget, i ett pressemeddelande.
Samtliga ryttare tränar regelbundet på Viarp i specialgrupper och redan i våras träffades alla ryttare som ville vara med i Allsvenskan. Tillsammans har ekipagen tränat och laddat.
– Hoppningen drar en större publik än dressyren så idag var det kö lång väg i kafeterian och delar av hästhagarna fick tjänstgöra som parkering istället. Utan satsningen på vår anläggning och våra erfarna tävlingskommitté och otroligt proffsiga och trevliga funktionärer hade aldrig Viarp fått förmånen att arrangera dessa relativt prestigefyllda finaler, säger Susanne Johannesson, verksamhetschef på Viarps Kör- och Ridklubb.

Bild: Från vänster: Isabella Jönsson och Roony, Emilia Nordstedt och Paddie, Louise Alexandersson och Frasse, Siri Krantz och Jipe Tsara, Jonna Olsson och Ängsgårdens Pendy, Elena Clark och Carpe Diem, Ebba Nordstedt och Ängsgårdens Ozzy.