5 ton lax och 10000 burkar sill redo att levereras

Hos Stefan Pålsson AB är det just nu bråda tider. Med julen i sikte laddar man nu upp diskarna för att vara beredda när den riktiga julhandeln drar igång om någon vecka. I år beräknar man sälja cirka 5 ton av sin prisbelönta lax och av de egna sillinläggningarna räknar man med minst 10000 burkar.

När Papperstidningen besöker Stefan Pålssons ute vid Kronan ganska precis fem veckor innan jul är det minst sagt full fart. Rökeriet är i full gång, i charken fileas lax, i butiken levereras dagens första beställningar och på kontoret, ja där görs allt det där som måste funka, beställningar, kundsamtal, planering och logistik.
För det är inte längre bara i butiken vid Kronan som Stefan Pålssons läckerbitar finns. Numer levererar man sina produkter till mängder av andra delikatessbutiker. Bara längs västkusten finns man både i Heberg, Kungsbacka, Ljungskile och inte minst i Sveriges bästa Laxbutik i Falkenberg. I Skåne finns man självklart på hemmaplan men också i Kivik på Österlen. Men att det finns efterfrågan på Stefan Pålssons produkter är inte konstigt. Med inte mindre än 15 olika internationella priser och kunder som är beredda att åka många långa mil för att få tag i laxen som serverats på Nobelmiddagen vid flera tillfällen, kan vem som helst räkna ut att det smakar gott utöver det vanliga.

Och det är just intresset för smaken och produkterna som helhet som har varit nyckeln. Numer är det ju inte bara lax hos Stefan Pålssons. Sortimentet omfattar det mesta av havets läckerheter och inför julen finns självklart både ål och sill. I år har man inte mindre än 30 olika sorter, alla unika med Stefan Pålssons recept. Just nu bunkrar man för fullt i butiken, men vill man garantera sin egen kvot är det vettigt att förbeställa. Detsamma gäller om man exempelvis vill ha en hummer till nyårsmiddagen.
När det kommer till sillinläggningar presenteras varje år några nyheter och för att man ska veta exakt vad man köper får man alltid provsmaka allting hos Stefan Pålssons. Sillen är inget undantag. I butiken ute vid Kronan hittar man dessutom alla goda tillbehör till både lax och julbord, Sillabeer, det himmelskt goda brödet, såser av alla de slag, snacks, men också färska färdigrätter för avhämtning.

När julen passerat har man nya utmaningar att bita i. I samband med utbyggnaden av Kronan kommer även Stefan Pålsson att växa. Man kommer helt enkelt bygga ut med en restaurangdel där man kan njuta alla läckerheter direkt på plats.
– Men först fokuserar vi på julen och alla de ca 5000-6000 kunderna som vi förväntar oss ska passera genom butiken i december, avslutar Leif Nässlander, VD på Stefan Pålsson AB.

Bilden ovan: Det råder verkligen julstämning hos Stefan Pålsson, med tomteluvor och julsång ser dom med glädje fram emot julruschen.

Butikens öppettider

  • Måndag – Torsdag 07.00 – 18.00
  • Fredag 07.00 – 19.00
  • Lördag – Söndag 10.00 – 14.00
  • Helgdagar 10.00 – 14.00
  • OBS Juldagen stängt!
  • 26242800-origpic-918afc

    Missa inte Papperstidningens test av Stefan Pålssons julläckerheter i tidningen vecka 49.