Borstahusseglare ska tävla i Indien

Optimistjolleseglaren Louise Zetterström från Borstahusens Segelsällskap har bjudits in till en deltävling i Asiatiska mästerskapen den 15-19 december. Den hålls i Indien, närmare bestämt i Chennai (tidigare Madras).

– Det känns jättespännande. Jag har bara seglat i Europa förut. Det kommer bli helt annorlunda att segla där. Spännande och jättekul, säger Louise Zetterström, som är 14 år.
Hon har seglat sedan hon var cirka åtta år och de sista åren har hon satsat för fullt. Hon har varit med i det svenska landslaget i tre år.  Nu under vinterhalvåret tränar hon med de bästa seglarna i Danmark.
Någon torrdräkt eller fleeceställ lär inte behövas i Chennai, eftersom det för tillfället är cirka 25-30 grader varmt. Det blir också andra förhållanden vad gäller vågor och vind än vad hon är van vid.
– Min inställning är att vara där för att det är kul. Jag gör det mest som en rolig grej, säger hon.

Bilden ovan: Louise Zetterström, 14 år från Borstahusen, är Skånes och en av Sveriges bästa tjejer när det gäller segling i den världsomspännande optimistklassen. Nu har hon bjudits in till att segla en deltävling i Asiatiska mästerskapen i december. Foto: CV Sail