Chans att köpa smakfull version av Örenäs slott

Pepparkakshus börjar synas lite varstans så här års – men en fullstor lekstuga i pepparkaka? En sådan kan man beskåda på Örenäs slott just nu.

Det är Lina Olsén, slottskonditor på Örenäs, som skapat den, och även en version av själva slottet i pepparkaka, dock inte i naturlig storlek. Pepparkaksversionen av Örenäs slott ligger nu ute på auktion på mäklarfirman Bjurfors hemsida fram till den 11 december. Pengarna från auktionen går till Jonsters Charity, som är en insamlingsstiftelse som delar ut pengar till välgörande ändamål för barn och unga.
– Jag ville göra något extra roligt för barnen och därför väcktes tanken på att bygga en lekstuga i naturlig storlek. Den som vinner budgivningen på pepparkakshuset, kommer även få låta en valfri grupp barn, besöka Örenäs Slott och ha en ”pepparkaksplundring” av lekstugan, säger Lina Olsén i ett pressmeddelande.
Lina Olsén, som är med och tävlar i årets version av Kanal 5:s ”Dessertmästarna”, bakade även förra året ett spektakulärt pepparkakshus som auktionerades ut för välgörande ändamål. Då blev det Helsingborgs rådhus, som såldes för slutbudet 22 000 kronor.