Christian Alexandersson blir ny stadsdirektör

Treklövern i Landskrona vill omorganisera stadsledningskontoret, bland annat ska dagens vakanta tjänst som stadsdirektör bli två, något som Papperstidningen tidigare skrivit om. Tanken är att posten delas, en stadsdirektör med fokus på ”externt perspektiv” och utvecklingsfrågor, och en biträdande stadsdirektör med ”internt perspektiv” med organisations- och välfärdsfrågor som sitt ansvarsområde. Samtidigt försvinner dagens tjänst som utvecklingschef, efter att ha funnits i cirka ett år.
Redan när den nya organisationen presenterades av treklövern förekom spekulationer om att Christian Alexandersson, idag t.f. utvecklingschef och vd för Landskrona Stadsutveckling, är tilltänkt som ny stadsdirektör. Att Stefan Johansson, idag biträdande stadsdirektör och i praktiken tillförordnad stadsdirektör, kommer ta rollen som ny biträdande stadsdirektör har också varit en gissning med låga odds.
Under måndagsförmiddagen blev gissningarna fakta, då kommunledningen officiellt offentliggjorde namnen.
– Jag är mycket glad över denna lösning. Då Christian under flera år arbetat med utvecklingsfrågor hos oss vet vi att vi får en stadsdirektör med en tydlig förmåga att leverera resultat, vilket gör honom mycket lämplig för uppdraget. Med Stefans och Christians unika kombination av utvecklingsfokus kommer vi avsevärt att öka Landskronas förmåga att hantera utmaningarna kring tillväxt och effektivare välfärd, säger Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Läs också: ”Stadens bolag samlas i ett”

Bilden ovan: Nu är det officiellt att Christian Alexandersson, t.f. utvecklingschef och vd för Landskrona stadsutveckling AB, som blir ny stadsdirektör.