DataPryl visar virtuell verklighet – med nya PlayStation VR

Att spelkonsolerna blir mer och mer avancerade har väl inte undgått någon. Lagom någon månad innan jul presenterar Playstation sin senaste nyhet i form av PlayStation VR som i praktiken är en hjälm eller headset med inbyggt ljud och skärm. Vid fyra tillfällen kommer DataPryl låta alla nyfikna och köpsugna testa nyheten och blir man fast kan man passa på att beställa den så att man har den hemma lagom tills att tomten kommer.

– Det är helt kolsvart i den men den är jättelätt och välbalanserad, säger Andreas när han testar PlayStation VR – fast utan spelkonsol.
– Det är helt kolsvart i den men den är jättelätt och välbalanserad, säger Andreas när han testar PlayStation VR – fast utan spelkonsol.

PlayStation VR är det senaste tillbehöret i PS4-serien. Oavsett vilken modell av PS4 man har kan du koppla till PS VR. Genom att enkelt ansluta headsetet eller snarare hjälmen till din PS4 och koppla in en PlayStation Camera kan du helt och hållet leva dig in i den virituella verklighet som ditt valda spel ger.
Redan idag finns ett trettiotal spel som är anpassade för PlayStation VR, vissa jättebra och andra mindre bra. Nu när VR:n har kommit får man anta att spelutbudet ökar och att gamla favoriter kommer i ny tappning. Finessen med VR är att allting sker i 360 grader, det vill säga om du be-finner dig i en miljö och du fysiskt vänder dig om, ja då ser du vad du har bakom ryggen.
Tekniken har funnits ett tag, men den stora nyheten med PlayStation’s variant är framförallt priset och kanske till viss del hjälmen/headsetets utformning, vikt och balans. Förlagorna har varit extremt dyra och dessutom krävt en enormt
kraftfull dator. PlayStation VR kräver endast en PS4-konsol och en PlayStation Camera. Lägger du dessutom till  handkon-trollerna Move blir dina egna rörelser helintegrerade i spelet.

PlayStation VR är hårt tippad som årets julklapp, men tillverkaren har rekommendationer på att spelkonsolen inte används av barn under 12 år. Anledningen är att barns ögon sällan är färdigutvecklade tidigare och därför passar den främst för de lite äldre och vuxna ”barnen”.
PlayStation VR går utmärkt att använda när du spelar dina gamla favoritspel, men då funkar den helt enkelt som vilken vanlig skärm som helst. Men det kan vara helt perfekt om exempelvis resten av familjemedlemmar hellre vill titta på tv.

Bilden ovan: Andreas och Stefan känner sig lite som barn på julafton när dom packar upp det allra första exet av PlayStation VR.

Provspela PlayStation VR hos DataPryl

 • 25 november under Black Friday
 • 28 november under Cyber Monday
 • 3 och 4 december i samband med Jul i Landskrona. Självklart bjuder man alla kunder och testspelare på pepparkakor.
 • PlayStation VR går utmärkt att använda med både de vanliga handkontrollerna och tillsammans med dina gamla favvospel.
  PlayStation VR går utmärkt att använda med både de vanliga handkontrollerna och tillsammans med dina gamla favvospel.

   

  Med PlayStation VR, Camera och handkontrollerna Move får man den ultimata upplevelsen.
  Med PlayStation VR, Camera och handkontrollerna Move får man den ultimata upplevelsen.