Dubbla guld i chark-SM för Billebergaföretag

Två guld. Det blev resultatet för charkproducenten SP Chark när Chark-SM avgjordes i Göteborg förra veckan. Deras prinskorv vann guld i klassen ”Milt kryddade korvar” och deras salsicca vann guld i klassen ”Starkt kryddade korvar”.

”Extra kul att just prinskorven fick guld då julen närmar sig och produktionen av prinskorv kommer gå på högvarv framöver”, skriver företaget på sin facebooksida.

Vid Chark-SM gjorde cirka 750 produkter från cirka 61 företag upp om titeln Svensk mästare i 16 olika klasser. Utöver Svensk mästare så utsågs ett antal guld-, silver- och bronsmedaljörer ut i respektive kategori. I klassen ”Milt kryddade korvar” delade SP Chark guldet med sammanlagt 53 andra korvar. I klassen ”Starkt kryddade korvar” delade företaget det med 21 andra korvar.

Familjeföretaget SP Chark, som startade år 1927, har cirka 25 anställda och finns i Asmundtorp/Billeberga.

Fotot föreställer prinskorvar och är hämtad från SP Chark:s facebooksida.