Energisnål julstämning på plats

Att vi snart är inne i julmånaden december börjar synas på stan. Under tisdagen sattes stadens stora granar på plats, och under torsdagen fick gatubelysningsmontörerna Tommy Svensson och Henrik Andersson på Landskrona Energi uppgiften att sätta belysningen i den stora granen på Rådhustorget med hjälpa av lift.
Ingen obekant uppgift för de båda, men lite nyheter är det dock i år.

– Förra året bytte vi all julbelysningen på gatorna mot LED, och i år så är det belysningen i granarna som byts, berättar Tommy Svensson. Bytet till den mer hållbara och mer energisnåla belysningen uppskattas.
– Innan fick vi byta varenda lampa i varje slinga för att vara säkra på att det ska fungera, det kommer vi slippa nu, konstaterar Tommy Svensson.

47la-julbelysning1
Tommy Svensson och Henrik Andersson från Landskrona Energi fick uppgiften att klä stora granen på Rådhustorget med belysning. Foto: Per Eeg-Olofsson