Flera medaljer på internationell tävling i Staffanstorp

Som bekant ligger inte Landskrona Kvinnliga GF, föreningen för rytmisk gymnastik, på latsidan när det gäller tävlande. Under helgen den 26-27 november deltog klubben i en internationell sådan, Nevis Cup i Staffanstorp, med tävlande från både Sverige, Danmark, Holland, Polen, Tyskland och Lettland.
Det blev flera fina placeringar för Landskrona Kvinnliga GF:s gymnaster i denna den 19e upplagan av tävlingen. Ädlast valör på medaljen blev det för Alma Månsson, som tävlade i kategorin födda -04. Att programmen i både fristående och tunnband fungerade bra gav henne guldet i klassen. Astrid Kristensson Nilsson gjorde även hon en mycket bra prestation och tog hem bronset.
Landskrona Kvinnliga GF hade även tävlande i seniorklassen, där Wilma Mårtensson erövrade en tredjeplats. Vann gjorde Petra Lindgren från GF Uppsalaflickorna.
Värt att notera är också att Josefine Olsson, LKGF:s stjärngymnast som gått över i tränarrollen efter att ha stelopererats i ryggen p.g.a. solios, gjorde debut som tränare på tävling.

I bland är det viktigare att vara med och tävla än vilken placering man får i tävlingen. Det är filosofin bakom tävlingen ”På väg upp”. Den under söndagen i Staffanstorp, parallellt med Nevis Cup, och då avgjordes också Miniorfinalen. Även i de två tävlingarna blev det medaljplaceringar för LKGF, Milena Kovalenko tog hem silvret i miniorfinalen efter väl genomförda program i både fristående, rep och tunnband. Lisa Lekeberg fick ett silver även hon, i finalen i ”På väg upp”.

Bilden ovan: Astrid Kristensson Nilsson gjorde mycket bra ifrån sig på Nevis Cup i Staffanstorp och kunde ta hem en bronsmedalj. Foto: Fotograf Leo Erdfelt