Grand finale för julmarknaden i Gamla Kassan

Strax efter att julmarknaden i Gamla Kassan öppnade portarna var kommersen i full gång. Joakim Bengtsson själv stod i entrén och välkomnade besökarna till sitt fantastiska hem och till en julmarknad som många kommer sakna. Efter fjorton år i rad blir årets evenemang det sista.

För många har julmarknaden i ett av Landskronas äldsta hus blivit en tradition. Joakim Bengtsson som ägt och bott i huset i femton år känner nu att det är dags att ge sig ut på nya vägar.

dsc_5894– Det finns en tid för allt och man ska sluta när det är som bäst.
Planen är att hitta en köpare, förhoppningsvis med samma hjärta som Joakim själv har för den anrika byggnaden.
– Men först ska jag hitta något nytt, så när det blir är oklart, säger Joakim.

Årets julmarknad var kanske den bästa och det kunde ju inte bli en bättre avslutning än så. Miljön är unik och hela upplägget och inramningen skapar tillsammans med dofterna av glögg och brända mandlar den perfekta stämningen. Försäljarna bjöd på idel hantverk och kvalitet och det fanns verkligen allt som hör julen till. Längst upp på vinden fanns en riktig guldgruva för den som gillar julpynt med glittrigt vintage och längst ner i källarvalven hittade man smidesprodukter och fårskinnsprodukter. Men inget saknades. Mat och delikatesser av alla slag, handstöpta ljus, hyacinter och ljuslyktor. Och  blev man fikasugen fanns det servering ner i källarvalven där man precis som vanligt enligt traditionen fick med sig sin kaffekopp hem.
En era är över, men ibland kommer något nytt, kanske inte likadant, men lika bra. Så låt oss hoppas att detta inte är sista gången vi får träffa Joakim Bengtsson eller besöka Gamla Kassan. Vem vet, han kanske ångrar sig.

webb-kassan

dsc_5884