Kalla vindar men varm stämning

radhus

Det blåste kallt runt Rådhustorget denna kväll, men hundratals människor höll tillsammans värmen när årets julmånad inleddes med Adventskonsert, Luciautnämning och grantändning. Landskronasamverkan som låg bakom arrangemanget hade verkligen fått ihop en mysig inledning. Under dagen var det öppet i butikerna och det var full fart på julshoppingen. Många dröjde sig kvar på torget för att få sig lite musik och julmys till livs. Jultalade gjorde Gunlög Stenfelt, kommunfullmäktiges ordförande som uppmanade alla att öppna både hjärta och hand gentemot alla människor.

gunlog

Årets Luciakandidater presenterades och efter en omröstning med dryga 1600 deltagare var det Nathalie Oltner som fick flest röster och blev därmed utnämnd till Landskronas Lucia 2016. Kröningen av Lucia kommer ske i samband med Luciakonserten i Asmundtorps kyrka den 13 december.

musik

Musiken under konserten stod Vocal Six, Divertimento och Trinity för.

gran

Läs mer om hela Adventskonserten, årets Lucia och den fantastiska starten på Landskronas nya tradition vecka 49 i Papperstidningen.