Landskronaarkitekt berättar om sitt arbete på konsthallen

1976 startade arkitektfirman Magasin A arkitekter sin verksamhet i Landskrona efter att ha vunnit tävlingen ”Framtidens hus”. Firman firar därför i år 40 år i Landskrona, och det jubileet högtidlighålls i morgon torsdag 24 november på Konsthallen. Från klockan 16 är det mingel, och från 17.15 berättar byråns grundare, namnkunniga Landskronaarkitekten Ulf Roos om olika projekt under åren. Magasin A har bidragit en hel del till stadsbilden i Landskrona, bland deras projekt finns Mötesplats Borstahusens (campingens) nya receptionsbyggnad som fick kommunens stadsbyggnadspris 2015, Landskrona station, det nya Härslövsbadet, ishallens entré, bostadshus i Nyhamn m.m.

Bilden ovan: Prisbelönta receptionsbyggnaden på Mötesplats Borsthusen till hör Magasin A:s skapelser. Foto: Magasin A arkitekter