Lena Bergkvist blev årets Selma

Den 17 november var det dags för årets Selmadag. Selma som är en förening för kvinnliga företagare anordnar varje år en minikonferens med fokus på kvinnor som berikar vår vardag. I år hade man bjudit in flera intressanta namn och det blev en välbesökt och uppskattad eftermiddag och kväll för såväl medlemmar som gäster.

Till Teatercaféet hade Föreningen Selma bjudit in intressanta kvinnor som bland annat talade om konsthantverkets historia och om kvinnliga musiker förr i tiden.
Fikapausen ackompanjerades av Anna Edström och hennes musik, sedan var det dags för Maj Sjöwall, Vens egen deckardrottning att framträda.
Efter frågestund av publiken fick Maj Sjöwall tillsammans med Bibbi Årman uppdraget att kora Årets Selma.

Foton: Jenny Lindén
Foton: Jenny Lindén

Lena Bergkvist Landskrona Dansstudio tillika Karnevalsgeneral förärades titeln med motiveringen; Kvinnan som dragit flest folk till Landskrona genom Landskronakarnevalen och för sitt stora engagemang i arbetet med Landskronas barn och ungdomar, inte minst uppsättningen av deras föreställningar på Landskrona Teater.

Lena själv blev överraskad men tacksam.
–  Det här hade jag absolut inte förväntat mig, men jag är otroligt glad och tacksam, sa Lena direkt efter prisutdelningen.
Lena Bergkvist har tidigare fått Landskrona stads kulturpris och med sitt företag Landskrona dansstudio varit nominerad på Landskronagalan.
– Årets Selma kändes som ett viktigt pris, jag känner mig verkligen stolt över att få vara en förebild för andra kvinnor. Det är jättekul att få visa att det går att göra det man brinner för och att man kan förverkliga en idé man tror på och jag skulle vilja råda alla som har det att våga ta steget och bara köra på! Man ska tro på sig själv och sin förmåga.
– Det var också roligt att få priset då vi oftast jobbar i det tysta, men genom en sån här utmärkelse får man bekräftelse på att någon annan har uppskattat det. Det är ju mest tjejer hos oss och det är viktig plattform för dom men också ett ansvar för oss då dom är hos oss väldigt mycket. Även utanför deras egentliga träningstider. Man blir både lite extramamma och kompis. Dom kommer ju till oss för att dom själv valt så vi har en bra chans att göra något positivt av det redan från början, något vi verkligen försöker ta vara på, avslutar Lena Bergkvist.
Papperstidningen passar på att gratulera Lena Bergkvist till den välförtjänta utmärkelsen.

Selmadagen 2016 blev mycket lyckad. Uppslutning var stor och dryga hundra personer kom för att delta, mingla och lyssna på kvällens föredragshållare.
Papperstidningens Jenny Lindén passade också på att få några ord med Maj Sjöwall som under det avslutande minglet bland annat signerade medhavda böcker.
För Maj Sjöwalls var det roligt att delta i Selmadagen men den kvinnliga aspekten lade hon inte så stor vikt vid;
– Jag tycker verkligen om att bo här och ställer alltid upp om jag får frågan så länge det är något som jag tycker verkar bra.
På frågan om vem som hade gestaltat hennes och Per Wahlöös karaktär Martin Beck, var svaret entydigt;
– Carl-Gustav Lindstedt.

Gitte Sundin som driver Hem-Service här tillsammans med Maj Sjöwall.
Gitte Sundin som driver Hem-Service här tillsammans med Maj Sjöwall.

 

Anette Oltner och Maria Frölander njöt av intressanta föredrag, mingel och musik.
Anette Oltner och Maria Frölander njöt av intressanta föredrag, mingel och musik.