Nigeriansk talang till BoIS nästa säsong

Under fredagsförmiddagen blev det klart vem som är BoIS första nyförvärv inför nästa säsong: det blir högeryttermittfältaren Edafe Egbedi, 23 år.

Idag spelar han i Malmöklubben Presba Birlik, som också råkar vara den klubb där BoIS-tränaren Agim Sopi senast varit tränare, innan kontraktet med BoIS. Edafe Egbedi kommer från Nigeria, och har spelat i VM med landets U17 och U20-lag. År 2012 gick flytten till Danmark där han spelat för Aarhus GF:s U19-lag, och även varit utlånad till Skive IK.

– Jag är mycket glad över att få komma till Landskrona BoIS och få tillbaka Agim som tränare. Han har betytt mycket för min utveckling och nu hoppas jag att kunna ta ytterligare ett kliv, säger Edafe Egbedi i ett pressmeddelande från BoIS.

Sedan torsdagen är det också klart att högerbacken Mikael Dahlgren inte får förlängt kontrakt med BoIS nästa säsong.

– Jag förväntade mig att få ett kontraktsförslag och jag var dunderinställd på att komma till en lösning. När Agim och Munck (Gabriel Muck, klubbordförande) och Condrup (Peter Condrup, vice klubbordförande) berättade att jag inte skulle få nytt kontrakt blev jag chockad. De sa ”vi vill inte ha dig kvar, vi ska satsa på yngre spelare”. Jag fick en käftsmäll. Jag har aldrig blivit så lurad, säger en besviken Mikael Dahlgren till Helsingborgs dagblad.

Bilden ovan: ”Jag är mycket glad över att få komma till Landskrona BoIS och få tillbaka Agim som tränare” säger Edafe Egbedi. Här tillsammans med BoIS klubbordförande Gabriel Munck.