Silver för Viarp i cup för 40-plussare

Viarps KRK kom tvåa när Gaspari Lodge Senior Cup avgjordes i Flyinge i helgen.

Det var andra året i rad som Skånes Ridsportförbund arrangerade Gaspari Lodge Senior Cup. Under höstens deltävlingar har Viarps KRK hela tiden legat tätt efter Flyinge RF. När finalen gjordes upp på Flyinge Kungsgård i helgen kom Viarp på andraplats även i år näst efter Flyinge som också i år tog hem segern.
–  De flesta av Viarps ridande medlemmarna är antingen yngre än 40 år eller så är de över 40, och då tävlar de oftast aktivt på en betydligt högre nivå och kan därför inte delta. När vi gick ut med frågan bland medlemmarna var vi ett gäng som ville vara med och vi lyckades försvara vår andraplats även om vi självklart hade målet att ta hem vinsten i år. Det blev i alla fall rosetter, plaketter och ett ärevarv i Flyinge Kungsgårds tjusiga manege där normalt eliten tävlar, säger Susanne Johannesson, verksamhetschef Viarps Kör- och Ridklubb i ett pressmeddelande.

Här är det Petra Ryrstedt på Lucern vid helgens final i Gaspari Lodge Senior Cup. Foto: Privat
Här är det Petra Ryrstedt på Lucern vid helgens final i Gaspari Lodge Senior Cup. Foto: Privat

Förutom Susanne Johannesson på Ransom Ruby så deltog i Viarpslaget följande ekipage: Petra Ryrstedt på Lucern, Anna Katarina Frank på Remington, Anna Classon på La Luna Esmeralda och Jonna Rosén på Tiggelberg Loret. De övriga deltagande lagen var Sydslättens RF, Stävie RF, Skanör-Falsterbo RK, Fjälkestad RK, Öveds Jakt- och Fältritttklubb och Österlens RK.

Kriterierna för att delta är att laget har fyra klubbmedlemmar som högst tävlat LA de senaste fem åren och att ryttarna är över 40 år. Tävlingen innebär att man tävlar i ett LB:1 program som varje ryttare sedan komponerar sin egen musik till. Förutom den vanliga bedömningen av ridningen så bedöms även det konstnärliga med valet av musik, idérikedomen och harmonin.
– Många av de tävlande har nog redan peakat i sin karriär som tävlingsryttare och hjälper mest sina barn med deras tävlingar nuförtiden. Därför är det förstås roligt när det anordnas en sån här ”kür for oldies” så vi och våra hästar också får komma ut. Det var ovanligt många tonårstjejer som bar på ytterkläder, höll hästar och servade med det som behövdes. Lite ombytta roller mot de vanliga tävlingsdagarna, säger Anna Classon, en av de tävlande för Landskronalaget Viarp.
Gaspari Cup sponsras av Gaspari Lodge Flyinge och första priset är en spa-weekend på lodgen för hela laget.