Snart slår Harrys upp portarna

Att bygga en modern och fungerande restaurang av Harrys kaliber är ett tidskrävande projekt. Att man dessutom vill förlägga den i en anrik och historisk byggnad kräver ytterligare tid och mängder av hänsyn och försiktiga hantverkare. Men nu börjar det dra ihop sig och med bara veckor kvar till öppning träffar vi Harrys Landskronas krögare Ann Seth som är laddad till tänderna inför premiären.

Harrys är en konceptuell restaurangkedja som redan 1993 öppnade sin första enhet i grundarnas hemstad Falkenberg. Idag har man växt till ett fyrtiotal restauranger och nästa på tur är den stora fina restaurangen i Landskrona.
– Det har inte varit en helt oproblematisk etablering, berättar Ann Seth krögare på Harrys i Landskrona.
Ann som har ett 30-årigt förflutet som både egen krögare och anställd inom restaurangbranschen fick för två år sedan frågan från Harrys om hon skulle kunna tänka sig att etablera och driva en ny enhet i Landskrona.
Ann är ursprungligen från Falkenberg och har genom åren följt företagets utveckling och framgång.
– Jag hade ju egentligen bestämt mig för att inte driva eget längre men den här chansen ville jag verkligen inte missa så jag tackade såklart ja, berättar Ann.

Här kommer gästerna komma in. Utanför och runt hörnet in på Torget kommer den stora uteserveringen byggas.
Här kommer gästerna komma in. Utanför och runt hörnet in på Torget kommer den stora uteserveringen byggas.

Och det är inte konstigt alls, för att få vara del av en sådan här satsningen är något få vill missa. Inte minst har det visat sig i jakten på personal. Fler än sjuttio personer har sökt till Harrys för att få jobba på den nya fräscha restaurangen som just nu färdigställs i Rådhusets västra del.
Med egen ingång från Rådhusgatan kommer den rejält tilltagna lokalen garanterat bli ett av Landskronas populära vattenhål för krogbesökarna.
Satsningen på bra mat är tydlig och enheten i Landskrona som faller in under Harrys nya koncept bjuder mer ”hemma hos-känsla”, med en riktigt bra meny som huvudnummer, än det lite mer pubnära koncept som Harrys äldre enheter har.
– Fördelen med det nya konceptet är att vi lokalt kan skapa vår egna menyer så att det perfekt motsvarar våra gästers önskemål, berättar Ann.
Totalt kommer ett femtontal personer arbeta på Harrys i Landskrona, En köksmästare, fyra kockar och resten i servisen.
– Vi har haft stor tur och hittat riktigt bra personal, berättar Ann.
All personal som börjar om någon vecka kommer utbildas dels i Harrys värdegrunder och anda men också i utbudet av mat och drycker som man kommer att servera. Utbildningen är obligatorisk för alla anställda och en del av hela konceptet.

Den gigantiska bardisken har precis kommit på plats och plötsligt börjar man se hur slutresultatet kommer bli.
Den gigantiska bardisken har precis kommit på plats och plötsligt börjar man se hur slutresultatet kommer bli.

Även inredningen följer Harrys-andan. Företaget Cator står för byggnationen och de har genom åren inrett många Harrys-enheter.
Att Harrys känns lite engelsk är ingen nyhet och i Landskrona passar det klassiska lite murriga extra bra till de ursprungliga väggarna i rent tegel.
Dagen när Papperstidningen besöker den blivande restaurangen har bardisken precis kommit på plats, köksgolvet i det gigantiska och ljusa köket blivit inlagt och det målas, skruvas och installeras i varje hörn.
Att det bara är en månad kvar till premiären verkar ingen stressad över då det går helt enligt planen. Hänsynen till den gamla byggnadens ursprung och kulturhistoriska värde krävde en varsam hand under rivningsarbetet som tog längre tid än beräknat, men själva uppbyggnaden har gått helt enligt schemat.

Den 1 december öppnar man för första gången och då för speciellt inbjudna gäster. Dagen efter, den 2 december klockan 17.00, slår man upp dörrarna för alla och bjuder in till den riktiga premiären av Harrys i Landskrona.
Med tanke på att julen står för dörren kommer man i år också erbjuda en julinspirerad beställningsmeny för den som önskar. Ja förutom den ordinarie såklart. Man kommer också hålla extra öppet på Juldagen, som traditionsenligt är en riktig partajdag för många.
Harrys i Landskrona kommer bli en av de största restaurangerna i stan, men för Ann Seth innebär det bara att hon hoppas på att Harrys ska bli en del av det redan rika restauranglivet och på så vis också bidra till att fler Landskrona bor vill stanna i stan och inte dra iväg till grannstäderna när det vankas helg och feststämning.
Förutom restaurangen med riktigt bra mat kommer det bli både nattklubb och söndagsbrunch på Harrys.
– Jag vill skapa ett ställe dit alla kan komma, vare sig man är sugen på en helkväll med kompisarna, vill ut och äta gott med sin respektive eller göra något söndagslyxigt med familjen. Till oss är alla välkomna och vi har något för dom allra flesta inte minst bra stämning utomordentligt god mat och en personlig, vänlig och lättsam service, avslutar Ann Seth.

PS. Du vet väl att du kan se den”färdiga” restaurangen på Harrys facebooksida?
På https://www.facebook.com/harryslandskrona hittar du den.

Harrys bästa julklappstips

  • Bjud någon på en provning
  • Whiskyprovning
  • Matprovning
  • Dryckesprovning