Stena-affären klar till årsskiftet trots allt

Att beslutet om att sälja 1225 lägenheter i kommunala Landskronahems bestånd till Stena fastigheter inte varit populärt i alla läger, det har knappast gått någon Landskronabo förbi. Efter att försäljningen klubbades igenom av kommunfullmäktige i somras, har fem privatpersoner drivit en rättslig process mot beslutet. I september slutade den med att Högsta förvaltningsdomstolen inte gav prövningstillstånd för gruppens ansökan om inhibition, alltså att beslutet om försäljning pausas, fram tills dess att det är prövat i domstol. De fem lämnat in en ny ansökan, som istället gäller den själva sakfrågan, alltså om beslutet om försäljning är lagligt eller inte. Men nyligen meddelade Högsta förvaltningsdomstolen att den inte kommer ge prövningstillstånd för den ansökan, vilket i praktiken innebär att Kammarrättens tidigare dom gäller, och att försäljningen betraktas som lagenlig. I ett pressmeddelande uppger Landskronahem nu att Stena fastigheter kommer få tillträde till hyresfastigheterna på Pilängen och Sandvången vid årsskiftet.

Bilden ovan: Nyligen meddelade Högsta förvaltningsdomstolen att den inte kommer pröva Landskronahems försäljning av 1225 lägenheter på Sandvången och Pilängen. Det betyder att Stena fastigheter tar över vid årsskiftet. Foto: arkiv