Tårtkalas när Viarp firade dubbla guld

Seger i både dressyr och hopp. Det blev resultatet för Viarps kör- och ridklubb när Skånefinalerna i i lagtävlingen Allsvenskan division 2 för ponnyer avgjordes på hemmaplan under två helger i rad. ”Det var jättestort, det har aldrig hänt förut”, säger Susanne Johannesson, ridskolechef.

Tårtan är framdukad när Papperstidningen kommer på besök till Viarps kör- och ridklubb. Det är dagen efter finalvinsten i hoppning.
– Det var jätteroligt, säger Joanna Hoffmeister, lagledare hoppning.
Den skånska Allsvenskan är en lagtävling indelad i två divisioner. För hela Sverige finns också elitdivisionen. Allsvenskan avgörs i tre deltävlingar under hösten. Att tävla i lag inom hästsport är inte så vanligt.
– Det är roligare att rida i ett lag, eftersom man inte är själv utan peppar varandra, säger ryttaren Louise Alexandersson.

Lagledarna i hopp respektive dressyr, Joanna Hoffmeister och Anna Ewerman, glädjer sig åt framgångarna. Här tillsammans med 24-årige Kasper.
Lagledarna i hopp respektive dressyr, Joanna Hoffmeister och Anna Ewerman, glädjer sig åt framgångarna. Här tillsammans med 24-årige Kasper.

Klubben ställde upp med två lag i dressyrtävlingen, berättar Anna Ewerman, lagledare dressyr.
Trodde du att ni skulle vinna?
– Man hoppas ju alltid. Att vi skulle till finalen, det trodde jag. Vi har varit tvåa flera år och placerat oss nära. Nu var det dags att vinna.
Flera av ryttarna är med och tränar i någon av de tio specialgrupper som ridskolan har. Specialgrupperna är för de som vill satsa lite mer på sin ridning.
Albin Torstensson var med i det vinnande dressyrlaget.
– Egentligen hoppar jag mest. Jag var med i första omgången av dressyr, men sedan trillade jag och bröt armen, så det blev inte mer. Jag kan börja rida om några veckor igen, säger han.
Vad är det som lockar dig med dressyr?
– Det är en fantastisk känsla att sitta och ha kontroll över ett så stort djur.
Härnäst väntar klubbtävlingar i november och någon månad senare tävlingar i storhäst dressyr på Viarp.

Prova på ridning på Viarp

  • Söndagen den 20 november klockan 10-12.
  • Ponnys och stora hästar.
  • Både föranmälan och drop-in.
  • Bilden ovan bakifrån:
    Rad1: Joanna Hoffmeister, Louise Alexandersson, Siri Ryrstedt, Mathilda Gustafsson, Elsa Classon och ponnyn Kasper.
    Rad 2: Albin Torstensson, Ebba Norstedt, Thor Christersson och Isabella Jönsson.
    Rad 3: Ellen Delin, Anna Ewerman, Ebba Norstedt, Elena Clark och Jonna Olsson.