Uppdaterat julpyssel hos Kulturskolan på söndag

I söndags var det första advent och därmed också start för årets julpysselsäsong. Den som gillar att pyssla – men tröttnat på garntomtar och smällkarameller – kan ta sig till Kulturskolan nya lokaler på Nygatan 6 nu på söndag den 4 december. Mellan klockan 11 och 15 ordnas där ”Julpyssel 2.0”, där klassiska pyssel får uppdaterad form. Exempelvis kan man göra digitala julkort, projektor i mobilformat för julhologram, 3D-utskrivna ljusslingor med LED-ljus och pyssel i ovanliga material. Platsen är kulturskolans bildsal och greenroom (videoverkstad). Allt pyssel är gratis, men först till kvarn gäller eftersom det finns en begränsad mängd material.

Bilden ovan: Under ”Julpyssel 2.0” kan man bland annat prova att tillverka en egendesignad ljusslinga med en 3D-skrivare.