Vad finns i paketet på Rådhustorget?

I korsningen vid Rådhustorget och Östergatan i Landskrona dök det i söndags upp ett stort rött paket med guldsnöre och en dörr utan handtag.

”Vem vill du ge Landskronas smartaste, smidigaste och förmodligen största julklapp till?”. Så står det på skylten som pryder det stora röda paket.

På paketets ena sida anas en dörr utan handtag och på skylten intill går det att läsa att den ska öppnas på söndag och att den då innehåller en julklapp värd 5000 kronor. 

Bakom idén med paketet står Landskronasamverkan, som nu ger allmänheten möjligheten att ge bort julklappen till någon man tycker förtjänar den.

– Tanken är att julklappen ska ges till någon som gjort något speciellt, eller är speciell för någon. Julen handlar om att tänka på andra, att ge, och det vill vi ge möjlighet till med den här julklappen, säger Sebastian Swärd, projektledare för Landskronasamverkan.

För att nominera en person skickar man ett SMS till 0730 12 19 30. Man ska skriva personens namn och telefonnummer, samt en kort motivering om varför man vill ge julklappen till just den personen. Att nominera kostar precis som ett vanligt SMS.

– På söndag klockan 14.00 ska paketet öppnas och då avslöjar vi vem som ska få göra det, så det gäller att vara på plats, säger Sebastian.

Julklappen är värd 5000 kronor, men fram till söndag är paketet tomt. Enligt Landskronasamverkan ska julklappen passa alla och vara enkel att använda.

– Det är en riktigt schysst klapp, avslutar Sebastian som redan nu kan berätta att nomineringarna strömmar in.

Julklappen öppnas alltså på söndag kl. 14.00 i samband med evenemanget ”Jul i Landskrona”.

Hela programmet för ”Jul i Landskrona” finns på landskronasamverkan.se/jul.