Vem klär den ”Grannaste Granen”?

I samband med evenemanget Jul i Landskrona till helgen, den 3-4 december, anordnar Landskronasamverkan för första gången en julgranstävling i centrum. Tio deltagare gör upp om vem som skapat den grannaste granen. 

Bakom initiativet till tävlingen ligger tre elever från Eventkoordinator-utbildningen vid Yrkeshögskolan Landskrona som genomför den som en del i utbildningen, där Landskronasamverkan blir deras uppdragsgivare.

– Vi fick i uppdrag att göra något som både skapar julstämning på stan, men som också bjuder in till delaktighet hos besökarna. Svaret blev en julgranstävling där man kan rösta på sin favoritgran, säger Emelie Bauhn, projektledare och tävlingsledare för Grannaste Granen.

Tio butiker och verksamheter i stan är med och tävlar med sin gran. De tävlande får fritt klä granen så att den med fördel speglar den egna verksamheten. Allmänheten röstar sedan på den gran man gillar mest.

– Alla som röstar kommer dessutom vara med i utlottningen av ett presentkort på 500 kronor att shoppa för i Landskrona. Perfekt att handla de sista klapparna för eller ge bort till någon man tycker om? säger Emelie Bauhn.

Granarna kommer finnas till beskådan på Järnvägsgatan vid H&M och Bjurfors och röstningen pågår på lördag 12–16 och på söndag 12–15. Ägaren till den gran som får flest röster belönas med ett diplom till vinnaren och vinnaren av presentkortet kontaktas per telefon.

– Det händer mer i stan under helgen än bara julgranstävlingen. Vi vill inte avslöja för mycket, men vi har hört ryktesvägen att både Jultomten och Elsa från Frost kommer finnas på plats. Det vill ni inte missa! avslutar Emelie Bauhn.

På bilden ovan från vänster Hilda Ståhl, Emelie Bauhn, Josefin Nilsson
Foto: Jennifer Bako