Ali startar nyhetscafé även i Svalöv

Sedan våren 2015 har den syriske journalisten Ali Alabdallah arrangerat nyhetscaféer på Landskrona stadsbibliotek. Där får nyanlända lära sig om det svenska samhället genom att läsa nyheter, lyssna på föreläsningar med inbjudna gäster och diskutera med dem.

Nu drar han igång den verksamheten även i Svalöv. Under sammanlagt fyra lördagar blir det nyhetscafé på Svalövs bibliotek: den 10 och 17 december och den 7 och 14 januari klockan 12-13.
– Nyhetscaféet har blivit ett slags medborgarjournalistik i Sverige, där jag som utländsk journalist försöker lyfta fram olika viktiga frågor i samhället utifrån olika perspektiv – nysvenskt perspektiv och gammalsvenskt perspektiv, säger Ali Alabdallah i ett pressmeddelande.
– Här kan nya svenskar ta till sig kunskap om hur samhället fungerar och hur debatten går i Sverige, samtidigt får etablerade svenskar kunskap om nyanländas och andra invandrares perspektiv på olika samhällsfenomen.
För sitt arbete med nyhetscaféet har Ali Alabdallah fått Landskrona stads kulturstipendium år 2015.