Anna-Lena mer än dubblade årets cancerinsamling

I Papperstidningen har vi tidigare skrivit om Teckomatorpsbon Anna-Lena Gudmundsson som sedan oktober samlat in pengar till cancerforskning genom att sälja sina handmålade ljus. Förra året kunde hon överlämna 22 000 kronor, men när årets överlämning gjordes på Onkologen i Lund så stod det ett mycket högre belopp på jättechecken: 51 350 kronor.

– Det har spridit som ringar på vattnet. På Facebook så är det folk som hört av sig från både Kävlinge, Landskrona, Halmstad, Hörby, Lund och Helsingborg, berättar hon.
Anna-Lena Gudmundsson börja måla ljus som en terapi när sonen Marcus gick igenom behandling för sarkomcancer. Sedan föddes tanken på att sälja dem för att stödja cancerforskningen.
– Jag kan berätta att Marcus har gått igenom sin sista behandling för tre veckor sedan, och är cancerfri, säger Anna-Lena Gudmundsson.

Hon vill gärna passa på att tacka alla som hjälpt till:
– Mina föräldrar som köpt in ljusen. Ica Matmästaren och frisörsalongen Raka lockar i Teckomatorp som hjälp till att sälja dem, också alla som engagerat sig och köpt ljus så klart.

Bilden ovan: I förra veckan kunde Anna-Lena Gudmundsson överlämna en check på 51 350 kronor som går till cancerforskning i Lund. Foto: Privat