Bra uppslutning för ny tradition trots bistra vindar

Vinden ven runt knuten på Rådhuset, men trots det var det några hundra Landskronabor som lockats till torget på kvällen den 1a advent, när handlarföreningen Landskronasamverkan sjösatte det som man hoppas ska bli en återkommande jultradition.

Barn i Cityidrotts verksamhet räknade tillsammans med publiken ned till den officiella tändningen av den stora granen på Rådhustorget.
Barn i Cityidrotts verksamhet räknade tillsammans med publiken ned till den officiella tändningen av den stora granen på Rådhustorget.

– Den tidigare Julskyltningen eller Skyltsöndagen, ersätts av vad vi hoppas ska kunna bli en ny tradition – en adventskonsert på Rådhustorget i samband med tändningen av julgranen den 27 november, säger Elin Jönsson från eventbyrån Whyland som arrangerar på Landskronasamverkans uppdrag.

Först ut på scenen vid rådhustrappan var duon Trinity som underhöll med låtar influerade av folkmusik från Irland och andra länder. Därefter var det Gunlög Stenfelts (L) tur att kliva upp på scenen. I egenskap av ordförande i kommunfullmäktige och kulturnämnd hälsade hon julen välkommen till Landskrona i sitt jultal.

Á capella gruppen Vocal Six avslutade adventskonserten.
Á capella gruppen Vocal Six avslutade adventskonserten.

Som en symbolisk markering för att det nu är fritt fram att bekämpa vintermörkret med julljus i alla de former så fick barn och unga från Cityidrott räkna ned till den officiella tändningen av den stora granen på torget. Det blev också mer musikunderhållning under kvällen, Landskronakören Divertimento sjöng julsånger, och professionella á capella-gruppen Vocal Six underhöll med egna arrangemang.

Men frågan är om kvällens dramatiska topp inte var när Lions Landskrona/Citadella offentliggjorde vem som blir årets Lucia i Landskrona. Den lyckliga vinnaren i Papperstidningens omröstning heter Nathalie Oltner, 20 år.

Adventskonserten blev första framträdandet för årets Luciakör. I mitten årets Lucia Nathalie Oltner, övriga från vänster: Elna Karlsson, Ronja Palmqvist, Fredrica Åkerlund och Cornelia Henrysson. Fattas på bilden gör Isabella Rothoff och Laura Lundgren.
Adventskonserten blev första framträdandet för årets Luciakör. I mitten årets Lucia Nathalie Oltner, övriga från vänster: Elna Karlsson, Ronja Palmqvist, Fredrica Åkerlund och Cornelia Henrysson. Fattas på bilden gör Isabella Rothoff och Laura Lundgren.