Brrrrr….. dags att fixa till värmesystemet?

2011 slog sig Bengt och Gittan Roos ihop med Otto Rydenhov och Joakim Jörgensen för att starta Värmeteamet. Redan rutinerade företagare och med lång erfarenhet i yrket fanns det ändå flera bitar som gjorde att man kompletterade varandra väl.

Idag har man hittat framgångsreceptet hos Värmeteamet. När man startade 2011 hade man i princip en enda stor kund, men det visade sig vara svårt att få lönsamhet på det sättet så när man för ett par år sedan bestämde sig för att satsa på fler och många olika typer av kunder vände trenden.
Idag har man mer att göra än någonsin och det är inte bara beroende på en förändrad målgrupp.
Skickligheten och det goda renommé man fått bidrar hela tiden till nya förfrågningar.
– Vi är ju väldigt breda trots allt och innehar både el-behörighet, våtrums-behörighet och kyl-behörighet, berättar Joakim Jörgensen.
Även om värmesystem är huvudsysslan skapar de olika behörigheterna en variation av jobb men också möjlighet att erbjuda kunderna en komplett installation av värmesystem. För det är ju inte bara själva källan till värme man behöver, det ska både kopplas el och dras rör för att huset ska få nytta av värmen.
När man ska installera ett nytt värmesystem hos en kund börjar det alltid med ett besök där man diskuterar den bästa lösningen för det är alltid flera faktorer som spelar in när man ska installera nytt. I dagsläget kan man ombesörja i stort sett vilken typ av värmepump som helst, vare sig man vill ha luft-luft, luft-vatten, bergvärme, jord-värme eller solvärme har man både kunskap och produkter att erbjuda.
Bland installationsobjekten hittar man både nybyggda hus och äldre hus som ska konverteras, men man har också en hel del företag, flerfamiljshus och kyrkor på kundlistan.

Vattenburen golvvärme är kanske det absolut bästa alternativet man kan ha i ett hus. Det ger jämn och behaglig temperatur och med rätt värmekälla bidrar det till en bra ekonomi.
Vattenburen golvvärme är kanske det absolut bästa alternativet man kan ha i ett hus. Det ger jämn och behaglig temperatur och med rätt värmekälla bidrar det till en bra ekonomi.

Det är just kunderna som är i fokus för Värmeteamet. Att hitta den mest optimala lösningen men också erbjuda en helhet med både service och reparationer.
– Reglerna för Rot-avdragen förändras ju lite hela tiden men just nu får man som kund Rot-avdrag även för reparationer, berättar Otto Rydenhov.
När det gäller kompletta anläggningar räknas avdraget schablonmässigt beroende på vilken typ av värmekälla man väljer. Men mellan tummen och pekfingret beräknas Rot-avdraget på cirka 30 procent av den totala installationskostnaden, vilket innebär att kostar det totalt 100.000 så får du avdrag med 30 procent av 30 procent i detta fallet blir det då en minskning av kostnaden med 9.000.
Värmeteamet kan hjälpa dig att räkna exakt på vad det betyder för dig och det du behöver och vill ha. Dom hjälper även till med kontakterna med berörd myndighet i de fall det krävs. Två exempel är om du behöver säkra upp din el-tillförsel eller om du ska byta vattenmätare. NSVA håller exempelvis just nu på med detta arbetet på många orter och för att arbetet ska bli kostnadsfritt för kunden krävs att vattenmätarkonsolen är tät. Anlitar du Värmeteamet till detta ser dom till att arbetet utför samtidigt så att du som kund får så minimal tid utan vatten som möjligt.

Servicen och engagemanget har gett resultat och för närvarande har man cirka en månads väntetid på jobben. Detta har gjort att man nu anställt en kille till samt tagit in en lärling som redan nu gör en hel del nytta. Värmeteamet finns i Häljarp men man har flera bussar som i princip är ambulerande verkstäder, vilket gör att oavsett om det är ett planerat jobb eller ett akut kan man alltid serva kunder snabbt och på plats. Mer om Värmeteamet hittar du på vtisab.se

Bilden ovan: från vänster Lennart Nilsson säljare, Rikard Thell montör, Bengt Roos delägare, Otto Rydenhov delägare, Joakim Jörgensen delägare och spindeln i nätet Gittan Roos som sköter mycket av bokningar, administration och kontor.