En poängmaskin tackar för sig

Rickard Jacobsen har spelat innebandy på seniornivå i 20 år. Denna säsong blir hans sista. Men han slutar med flaggan i topp med över 500 poäng i Falcons-tröjan.

– Jag är den första som gjort det, säger Rickard Jacobsen.
Han borde veta. Han har spelat i Falcons de flesta säsonger sedan klubben bildades 1999. Undantagen är ett par säsonger med FC Helsingborg i den svenska högstaligan och en säsong som proffs i klubben Chur Unihockey i Schweiz.
– Det ångrar jag inte en sekund. Det jag kanske ångrar är att jag inte stannade ett år till, säger Rickard Jacobsen.

Målglädje i Falconströjan. Foto: Henrik Nordell
Målglädje i Falconströjan. Foto: Henrik Nordell

Just nu spelar Falcons herrlag i division 1 södra Götaland. Målet i år är att bli topp 6, berättar han. De senaste två säsongerna har han spelat center. Annars har han spelat som högerforward.
– Det blir skralare med poäng då och då måste jag också jobba mer med defensiven, säger han.
– Orken är det inga problem med, men jag var nog snabbare förr. Nu står jag rätt, har mer rutin.
Efter 20 år på seniornivå lägger han klubban på hyllan när säsongen tar slut i mars. Slutat har han dock gjort två gånger tidigare, men ändå kommit tillbaka.
– Nu vågar jag nog säga att detta är sista året, säger Rickard Jacobsen.
Vad är det som drivit dig att fortsätta?
– Jag gillar tävlingsmomentet, att tävla och spela, lagsammanhållningen. Det tar mycket tid, men det är rolig tid att vara där, säger han.
Även om Rickard Jacobsen lägger klubban på hyllan så lär han fortsätta sitt uppdrag som herransvarig i klubben. Falcons har cirka 350 aktiva medlemmar, varav 300 ungdomar.
– Ungdomsverksamheten har nog aldrig varit så stor, säger han.