En riktig julidyll med ljuvliga dofter

Redan strax efter öppning började besökarna strömma till när Trädgårdsidyll arrangerade Julmingel på första advent. Det enda som saknades var snön för julstämningen den hade Malin Tegbrink och gänget på Trädgårdsidyll verkligen lyckats få till.

Eftermiddagen var lite lugnare, men det kom ändå nya besökare hela dagen.
Eftermiddagen var lite lugnare, men det kom ändå nya besökare hela dagen.

Det var ljuvliga dofter, ljus och pynt som mötte besökarna när Trädgårdsidyll arrangerade Julmingel den första advent. Malin och hennes mamma Annika hade laddat butiken med hyacinter, vackra julkransar, julstjärnor och amaryllis och man bjöd på pepparkakor, glögg och fika.
På gården utanför butiken stod pallvis med färdiga kransar och inne i butiken var det fullt av julväxter, ljus och fantastiska julgransprydnader. Längst framme vid kassan var årets första adventsljus tänt och det doftade härligt  i hela butiken.
Runt lunch var det mer än fullt av besökare och både julgrupper och kransar gick åt som smör i solsken. De på morgonen fulla pallarna gapade redan framemot ett-snåret tomma och slutsålda.

Harriette Dahlberg brukar vara en av utställarna hos Trädgårdsidyll när man arrangerar större evenemang.
Harriette Dahlberg brukar vara en av utställarna hos Trädgårdsidyll när man arrangerar större evenemang.

Malin jobbade på för att hinna få fram allt till kunderna och trots att det var julmingel var det många som slank in och bara skulle ha en ”vanlig” bukett med blommor.
Julmingel eller inte, både stamkunder och långväga gäster kom på besök till butiken som alltid är vacker och välkomnande, men denna dag kändes det nog ännu lite mysigare. Det var varmt, inbjudande, juligt och luktade fantastiskt gott. Besökarna som droppade in under hela dagen var glada och tyckte det var mycket trevligt. Malin som alltid är glad och vänlig pratade med alla passade också på att visa nyfikna besökare lite bilder på den nya anläggningen som hon öppnar i mars.
Julminglet hos Trädgårdsidyll var verkligen lyckat. Trots många besökare och stor kommers var det en härligt lugn och behaglig julstämning. Om det beror på Malin, alla vackra växter, på kunderna eller butiken i sig får vi låta vara osagt. Men kombinationen verkar vara oslagbar och det är väl just det som gör att få ställen passar så bra som just Trädgårdsidyll för ett riktigt juligt mysmingel.

Vackra och lite ovanliga juldekorationer hittar du hos Trädgårdsidyll.
Vackra och lite ovanliga juldekorationer hittar du hos Trädgårdsidyll.
Eva Lindfors letade efter en julkrans. Malin brukar göra väldigt vackra, berättade hon.
Eva Lindfors letade efter en julkrans. Malin brukar göra väldigt vackra, berättade hon.