Högtflygande planer för integrationspyssel

Den som har högtflygande planer, närmare bestämt i form av drakar, kan i vår förverkliga dem tillsammans med Hemslöjden Skåne och och Landskrona stad. Under tre tillfällen nästa år blir det nämligen dragbyggarworkshop på Hemslöjden under ledning av de syriska konstnärerna Maiad Khalili och Farah Ali. Byggen i flera olika material och format lärs ut till intresserade, träffarna är gratis och har ingen åldersgräns. Förutom nöjet att bygga sin egen flygfarkost så ska drakbyggandet ge lite mer är det tänkt.
– Projektet hoppas vi blir en plattform där asylsökande barn och unga samt etablerade svenskar får tillfälle till både gemensamt skapande och att mötas. Alla aktiviteter i projektet är ännu inte klara, men workshopsen är tänkta att leda till deltagande i en längre kurs om drakbygge i vår, berättar berättar Lina Köpsén, bibliotekarie på stadsbiblioteket i ett pressmeddelande.
Ännu mer luft under vingarna är det tänkt att projektet får senare i år, när det ordnas en drakflygarfestival.

Dessa tider hålls det dragbyggarworkshops hos Hemslöjden: onsdag 4 januari klockan 14-16, söndag 15 januari klockan 14-16, tisdag 24 januari klockan 18-20.