Högtryck i Borstahusen – trots lågtryck

Under eftermiddagen samlades hundratals människor för att fira Borstahusdagen Vinter. Trots höstrusk var det fin stämning bland besökarna nere i hamnen var det full rulle med ponnyridning, hästskjuts som gick till Erikstorp Kungsgård för provsmakning av julens läckerheter, tomte och fullfart på hamnens krogar. inne på konsthallen visades Ulla Stina Larssons utställning, författaren Jonas Bergh berättade om sin första renodlade diktsamling och Bo-Ingvar Svensson som berättade om utställningen om affärslivet i gamla Borstahusen. Byalaget fanns på plats och sålde kort och böcker samt höll i det traditionella ål- och laxlotteriet.

dsc_6342

Niclas Lundblad hade fullt upp med alla gäster.

Inne på Restaurang Pumphuset bjöd Lina och Marcus på skön musik och det var lagom trångt med folk som minglade och drack glögg.

dsc_6356

Hos Sund sill hade man provsmakning av julens läckerheter och på Hamnens hörna hade man bullat upp i diskarna med egen fisk och juliga delikatesser.

Borstahusdagen Vinter var en mysig mingeldag i julens tecken men också en dag med massor av kultur både för sinne och smaklökar. En mix som verkar tilltala många och definitivt ett lyckat recept för en perfekt dag. Mycket trevligt!

dsc_6346

Louise och Jonas Levin njöt av glöggen och den goa stämningen tillsammans med kompisar.

dsc_6370

Benjamin i grått träffade för första gången en häst. Janet och hennes kompisar från Viarps Kör- och ridskola höll i den bland barnen populära ponnyridningen.

dsc_6332

Hästskjutsen som Ivans häst höll gick ända bort till Erikstorps Kungsgård.

dsc_6353

Jonas Bergh fanns på plats för att berätta om sin nya diktsamling.

dsc_6341

Lina och Marcus bjöd på skön musik.