Indisk delight – hos Maharani

Namnet Maharani betyder drottning och inget kunde vara mer passande på en av Skånes bästa indiska restauranger. För även om Maharani levt lite i skymundan på Eriksgatan 168B så har man, sedan starten för fyra år sedan, hunnit skaffa sig många kräsna stamgäster.

Mizanur Rahman äger tillsammans med sin bror Mahub Rashed Maharani. Båda två har hela sitt yrkesliv jobbat med mat och sedan ankomsten till Sverige 2007 på olika restauranger i Göteborg och nu i Landskrona. Målsättningen med Maharani är att erbjuda bra, kvalitativ mat till en rimlig kostnad i en trivsam avkopplande miljö. Inredningen på Maharani är enkel och modern snudd på stram vilket känns som en befriande kontrast till de kryddstarka komplexa smakerna köket bjuder.

dsc_5973Om man gillar indisk mat är Maharani ett måste. Det är fantastiskt gott, rikliga portioner och det smakar precis så som indisk mat ska göra vare sig du är i Indien, London eller i Landskrona.

Svenska smaklökar
Indisk mat har en speciell karaktär

och har man inte ätit det innan är Maharani ett perfekt ställe att introduceras till Tikka butter Masala, Papadam, Sizlar, Pakora, Tandoori eller någon annan kryddning som skapar dom exotiska dofterna och smakerna. Dom flesta känner ju till att indisk mat är het och många blir därför avskräckta och undviker det istället för att prova. På Maharani har man förstått hur våra svenska smaklökar fungerar och därför håller man en ”lagom” nivå på ”veckans erbjudande” och när det gäller a la carte kan du själv bestämma hur mycket du vill ”svettas” under måltiden. Maharani har fullständiga rättigheter vilket gör att restaurangen passar lika bra för lunchgästen som för den som vill äta lite extra gott en vardagskväll eller under helgen. Flera av stamgästerna bokar in sig varenda högtid och dessutom alltid vid samma bord.

Vare sig du är allätare eller fördrar något specifikt eller vegetariskt hittar du mycket att välja på i menyn.
Vare sig du är allätare eller fördrar något specifikt eller vegetariskt hittar du mycket att välja på i menyn.

Expansion
Redan i december kommer Maharani få ytterligare en restaurang. Denna gången blir det Helsingborg som får möjlighet att njuta av deras goda mat. På Trädgårdsgatan 17 precis intill Stadsbiblioteket slår man upp dörrarna till något som garanterat kommer bli ett favoritställe för de lite ”kryddstarkare” helsing -borgarna. Men Maharani i Landskrona kommer tack och lov fortsätta hålla öppet precis som tidigare och vill man äta något riktigt gott, kryddigt, vällagat, rikligt, nyttigt och väldigt prisvärt är det hit man ska gå.
Maten är en upplevelse, servicen likaså, man känner sig rent av som en drottning, när man mätt, god och lite varm lämnar restaurangen efter en kunglig måltid av fantastiska råvaror, med stor kärlek och med äkta indiska smaker. Helt enkelt fantastisk, bara lite mildare och varje besök värt.

Bilden ovan: Mahub Rashed och Mizanur Rahman äger tillsammans Maharani i Landskrona. För båda är god mat allt och om bara några veckor får även Helsingborg njuta av Maharanis mat.

Vad tycker gästerna?maharani-webbcollageErik Raita
Erik bor numera i Stockholm efter att ha lämnat sitt moderata ordförandeskap här i Landskrona.
– Så fort jag är hemma i Landskrona passar jag på att äta här. Jag har ätit indisk mat i många länder och Maharani hör till en av mina absoluta favoriter. Det är mycket hög kvalitet på maten här, väldigt gott helt enkelt.

Nikolina Nordkvist och Elin Elfström
Nikolina och Elin jobbar på sjukhuset som bara ligger ett stenkast från Maharani. Elin är kanske inte stamgäst men har ätit på Maharani flera gånger. För Nikolina är det premiär men båda två gillar indisk mat och Elin tycker det är väldigt gott på Maharani.
– Jag gillar verkligen karaktären och smaken och äter mer än gärna här på Maharani, säger Elin.

Hans Raita
– Maharani är ett utmärkt ställe. Jag har ätit indisk mat på många platser runt om i världen och det är väldigt bra kvalitet här, jag går hit lite då och då och nu när sonen är på besök tänkte vi att vi skulle äta något riktiktigt gott innan han åker tillbaka till Stockholm.