Jade T4 tillför Landskrona nya smaker

En till asiatisk restaurang kanske man tänker när man får veta att Jade T4 öppnat i lokalerna där gamla Sagabiografen på Eriksgatan en gång huserade. Och ja visst är Jade T4 i allra högsta grad en asiatisk restaurang med en wokad buffé till lunch och en a la carte med typiskt asiatiska rätter, men Jade T4 erbjuder som enda restaurang i Landskrona riktigt smarrig  Mongolian BBQ. Varje dag mellan 16.30 och 22.00.

Redan på premiärdagen gjorde Papperstidningen ett besök på Jade T4 som är Landskronas senaste tillskott av restauranger. Med asiatisk mat på menyn och en stram, men mysig inredning känns konceptet igen, fast Jade T4 siktar högst och har lagt sig vinn om att bli Skånes både bästa och snyggaste restaurang.
Thanh Le som tillsammans med sina bröder och sin fru Thuy redan äger en restaurang i Halmstad och en i Göteborg har sedan länge hittat den röda tråden för hur dom vill driva sina enheter och vad dom vill erbjuda gästerna.
– För oss är det viktigaste att vi kan erbjuda riktigt god mat som gör att våra gäster känner sig både mätta och nöjda när dom ätit hos oss, säger Thanh.

Och man förstår snabbt att det både är maten och servicen som står högst på listan. Under tiden Papperstidningen är på besök springer Thanh mellan telefon, gäster och kök. Med vana hanterar han alla situationer och ser till att buffén är välfylld och fräsch.
– De första två dagarna vi hade öppet krånglade en av våra elcentraler. Både ljus och vår buffédisk krånglade, men nu är det bytt och allt funkar som det ska.

Etableringen i Landskrona var egentligen inte så konstig för Thanh som bor i Halmstad.
– Vi har under flera år besökt Landskronakarnevalen både som gäster och med vårt ”foodstand”. Vi gillar staden och den expansiva andan gör det extra intressant, säger Thanh.
– Vi letade efter en lokal och denna passade jättebra. Här rymmer vi 126 sittplatser, men kan få in 140 om det skulle behövas, berättar Thanh.
Men byggprocessen och starten av restaurangen har tagit tid. I hyreskontraktet hade man fyra månaders hyresfritt under den tänkta projekteringstiden, men det tog nästan tio månader innan bygget och alla tillstånd var klara. Thanh som genomgått samma process med sina andra enheter menade att det går betydligt snabbare i andra städer och hade därför inte kalkylerat med detta. Hans ursprungliga plan var att öppna i samband med Landskronakarnevalen.

Nu är man trots allt igång och starten har varit riktigt bra. Det har varit mycket gäster främst på luncherna men även kvällar. Med fullständiga rättigheter och en fantastisk meny är det inte konstigt. – Vi har redan hunnit att få stamgäster, säger Thanh och berättar att flera kommer varje dag.
Under de två första veckorna har man haft specialerbjudande på lunchen, men 89:- som det normal kostar för den otroligt väl tilltagna buffén får anses som väldigt prisvärt.
Även deras Mongolian BBQ håller en bra nivå. För endast 188 kronor får du äta hur mycket du vill i vilken kombination du vill.
Jade T4 kommer hålla hela julhelgen sånär som några få dagar julafton inkluderat, men kolla gärna vilka dagar exakt så du inte planerar in besök just den dag dom håller stängt.
Jade T4 erbjuder visserligen något som redan finns i Landskrona men också något som saknats så det är ett varmt välkommet tillskott i stans redan rika restaurangflora. Rekommenderas varmt.

Bilden ovan: Thanh och Thuy Le är jätteglada över den fina starten de fått med Jade T4 i Landskrona.

jade-t4-webbcollage