Landskronasångerska hoppas på samarbeten

Rösten har hon, Zilan Batak, 19 år från Landskrona. Och scenskräcken är bortslipad med mycket träning. Nu hoppas Landskronasångerskan att artistsamarbeten ska sätta fart på karriären.

Nyligen släpptes videon till ”Ni förstår inte” på Youtube. Till de svala r´n´b beatsen syns Lill olas brygga skymta förbi, bland annat, och en lastkaj vid Weibulls gamla frölager. Låt och video är både inspelade, klippta och producerade i Landskrona, låten i studion Øzone Solutions.
Studion Øzone Solutions, och även skivbolaget Slow Motion Soundz Europe, är samma sak som Rosanna Eriksson. Hon har nu drivit studio och bolag på Väster i Landskrona i ett och ett halvt år.
– Det har gått bra överlag, vi jobbar med flera talanger, bara här i Landskrona har man ju talanger som Zilan till exempel, säger hon.
Tanken är att ”Ni förstår inte” ska bli en av låtarna på en EP som kommer till våren. Varm i kläderna har Zilan Batak blivit genom samarbeten med andra artister.
– Jag spelade in med Timmy Brabston i våras, han är en 17-årig rappare från New York som är på väg upp. Det var en inspiration, vi båda är sådana som jobbar hårt för att nå våra mål, säger hon.

Zilan Bataks föräldrar kommer från Kurdistan, och hon utesluter inte att det någon gång kan bli aktuellt att sjunga på kurdiska i framtiden, så som exempelvis Laleh gjort. Kanske göra sig ett namn bland de nära 40 miljoner kurder som finns utspridda i världen, de flesta i Turkiet.
– Det är ju mitt folk. Jag letar faktiskt efter en sångcoach i kurdisk musik som den är idag.
Just sångcoach är ett möjligt framtida yrkesval för Zilan Batak, berättar hon, eller musiklärare.
– Jag har sökt musiklärarutbildningar i Stockholm och Göteborg, men i vår ska jag jobba som lärarvikarie på Västervångskolan. Jag tror det ger bra erfarenhet om man ska bli musiklärare.

Några uppträdanden har det också blivit på senare tid. Bland annat ett pop-up framträdande på Gamla kassans julmarknad. På fredag, den 16 december, väntar ett framträdande tillsammans Hiphop-centralen på varuhuset Mobilia i Malmö. Tidigare har hon varit nervös inför framträdanden, berättar Zilan Batak, men den nervositeten har slipats bort.
– Jag uppträdde jättemycket med föreningen OIKOS, på museet till exempel. Det gav både scenvana och utvecklade min röst.

Bilden ovan: Nya låten ”Ni förstår inte” är inspelad i Landskrona. Det är även videon till låten som nu ligger ute på Youtube.

 

PÅ WEBBEN: Zilan Bataks låt ”Ni förstår inte” finns på Youtube. Sök på ”Zilan” eller ”Ni förstår inte”.