Lyckad premiär för Jul i Landskrona

Den 3-4 december var det premiär för Landskronasamverkans Jul i Landskrona.
Arrangemanget som haft för avsikt att lyfta Landskronas julhandel och skapa en riktigt stämningsfull stad blev verkligen lyckat.

dsc_0051
Den 3-4 december var det julmysigt i varenda hörn i Landskrona. På gator, torg och i butiker var det massor av aktiviteter. På Kasernplan var det Julpark med försäljning, grillning och mys för hela familjen. På Järnvägsgatan stod alla vackra julgranar som tävlade om ”Grannaste granen” och runt om i stan kunde man höra musik av de kringströvande körerna. För barnen var det kanske extra roligt, då Landskronasamverkan lyckats med att samla snö under lång tid, för att kunna få en riktigt julig känsla denna helg. Snöhögen på Kasernplan blev flitigt använd och när barnen tröttnat var det många som passade på att titta på räddningstjänstens spännande utrustning och fina brandbilar.

Vinnaren i nomineringstävlingen Susanne Johansson.
Vinnaren i nomineringstävlingen Susanne Johansson.

Klappen öppnades
Det som samlade allra mest människor var när den jättestora röda julklappen på Rådhustorget skulle öppnas. Dryga hundratalet människor stod förväntansfulla både för att se vad som fanns inuti men också vem som vann. Under veckan innan hade man kunnat nominera en person man tycker förtjänar julklappen. Paketet öppnades av Susanne Johansson som blev nominerad av sin vän Sandra Dahlinger. Julklappen innehöll Landskronas eget presentkort laddat med 5000 kronor,  vilket hon nu kan nyttja hos över 30  företag här i Landskrona.
Jul i Landskrona är en ny tradition och innebär i praktiken en del av julmånaden. Med andra ord fortsätter julmyset i stan ända fram till jul, så passa på att njuta av myset.

I tävlingen Grannaste Granen tog Leksakshuset hem vinsten och blev publikens val.
I tävlingen Grannaste Granen tog Leksakshuset hem vinsten och blev publikens val.

Grannaste granen
I den prestigefyllda tävlingen Grannaste granen deltog tio företag. Målet var att granen skulle spegla den egna verksamheten. Alla bidragen var fantastiska på sitt vis och publikens val föll på Leksakshusets fina gran. Grattis önskar vi på Papperstidningen.
Deltog i tävlingen gjorde:
Speakers Corner
Härliga under
Leksakshuset
Event Koordinatorutbildningen
Royal Design
Påulander Design
Skumpa och Spaljé
Idas Hårdesign
Glasorama
Flizans Te & Kaffe

Det bjöds på musik av olika körer som vandrade runt och sjöng i stan.
Det bjöds på musik av olika körer som vandrade runt och sjöng i stan.

dsc_0061

Julöppet i butikerna

  • Butikerna i stan har öppet varje dag fram till julafton.
  • Söndagar 12–16.
  • Mer information om öppettider www.landskronasamverkan.se