Medaljregn över Annelie på både SM och EM

Annelie Lundell, som tävlar för Landskronaklubben BGK Linjen har spelat bangolf i 45 år. Och har aldrig varit bättre.

2016 blev ett rekordår för henne: sammanlagt åtta medaljer i EM och SM, varav det senaste SM-guldet inomhus i Asarum förra helgen i damernas oldtimersklass.
– Jag har pratat med sådana som håller på med statistik på bangolfförbundet. Vad de vet så är det ingen som tagit så många medaljer på SM och EM under ett år förut, särskilt så många individuella medaljer, säger Annelie Lundell, som bor i Gislaved, men tävlar för BGK Linjen.
Det här året har det formligen regnat medaljer över henne: EM-guld och EM-brons individuellt, ett EM-silver i lag, två SM-guld och ett SM-silver individuellt och två SM-silver i lag (varav ett mixed).
– Det har varit en extrem säsong. Det har gått väldigt bra, säger Annelie Lundell.

emfinlandHon började spela bangolf som åttaåring 1970 och har spelat både i junior- och damseniorlandslaget . Efter ett spelavbrott på 15 år tog hon upp bangolfandet igen 2007, med sikte på att också spela sig in i oldgirlslandslaget. Vilket hon också gjorde.
Oldgirl blir man efter 46 års ålder.
– Det är mycket svårare att hävda sig bland oldgirls än damsenior, säger hon.
– Konkurrensen har hårdnat.
Som boende i Gislaved har hon sju mil till närmaste träningsmöjlighet.
– För mig gäller det att ge järnet inför varje tävling.

Bilden ovan: Annelie Lundell har tagit rekordmånga medaljer på SM och EM i år. Bilderna är från EM i Finland. Foto: Privat