Musikhjälpare på flera ställen i Svalöv

Att SR och SVT:s årliga insamlingskampanj ”Musikhjälpen” drog igång under förra veckan har knappast undgått någon. Och den har synts även i Svalöv.

På Fridhems folkhögskola hölls det Musikhjälpenevenemang under torsdagskvällen.
– Tanken var att Fridhemseleverna skulle använda sina talanger för att samla in pengar, berättat Nicole Khadivi, elev på Fridhem som hållit i trådarna för evenemanget.
– Det var band som spe-lade, poesiläsning, dansuppvisning och utställning av foto och målningar. Filmeleverna hade en 30-minuters filmvisning med bitar ur olika film-projekt.  Och så var det klädloppis och försäljning av foto och målningar, fast inte original.

Vänster: På Fridhem ordnades Musik-hjälpenkväll med band bland annat.
Foto: Andreas Norlén

Drygt 5000 kronor drog Fridhemseleverna in till Musikhjälpen.
– Jag är jättenöjd. Det hade varit kul om det kommit ännu fler från Svalövsbor, men det blev ett bra resultat med tanke på att vi knappt gjort någon marknadsföring, säger Nicole Khadivi.
Även den som handlat på Ica Gunnarsson i Svalöv kan ha märkt av att det är Musikhjälpen-tider. Utanför har Jörgen Roslund, som driver Stationen i Röstånga, stått med sin vagn och sålt gryta till förmån för musikhjälpen. För 60 kronor kunde kunderna välja mellan ox-, kyckling-  eller vegetarisk gryta – över-skottet har gått till Musikhjälpen.

Bilden ovan: Krögaren Jörgen Roslund (till höger), här med sonen Kristoffer Roslund Jarbe, sålde soppa till förmån för Musikhjälpen.