Rebecka Karlsson redan Idol

Rebecka Karlsson från Ekeby står imorgon i semifinal i talangtävling Idol på Tv4. Vägen från uttagningen till en plats i semin är lång och det krävs betydligt mer än talang för att ta sig dit. Rebecka har haft sången med sig hela livet och hon är bland annat sångelev hos Annette Kumerle Lindwall här i Landskrona.

Så här dagen innan semifinalen har vi fått möjlighet att ställa några snabba frågor till Rebecka som bäst håller på att förbereda sig inför morgondagen.

 

Varför tror du att du tagit dig så här långt i tävlingen?
Jag har varit mig själv hela vägen men samtidigt har jag försökt vara lyhörd för juryns kritik. Sedan älskar jag ju att stå på scen och det lyser nog igenom tror jag.

Vad tror du om dina möjligheter i semin?
Jag hoppas såklart att jag ska ta mig till globen,.Vi är ju alla sjuka här men jag hoppas kunna leverera imorgon trots allt. Jag ger mig inte i första taget.

Har jag fattat det rätt att du är ensam tjej kvar? Vad innebär det både i tävlingen och bakom scenen?
Ja jag är ensam tjej. Bakom scenen är det nog ingen större skillnad ,vi är jättebra kompisar och stöttar varann enormt. I tävlingen så vet jag faktiskt inte om det gör någon skillnad .

Har förstått att du haft lite problem med förkylningar och annat, är du kurerad nu?
Jag har varit förkyld nu de sista tre veckorna och jag har kämpat för att bli frisk men igår fick jag ge mig och uppsöka läkare och jag fick penicillin. Imorse var jag hos logoped som gick ner i halsen o kollade och sen fick jag akupunktur av en annan så nu hoppas jag det ska ge resultat snabbt. Allt för att kunna leverera på fredagsfinalen.

Har du någon strategi inför semifinalen?
Bara att fortsätta vara mig själv och visa hur mycket jag vill till globen.

Kan du avslöja vad du ska sjunga? eller åtminstone vilken typ av låtar?
Glänsarlåt ska jag sjunga Beautiful av Christina Aguilera och som utmaning ska jag sjunga Shake it off av Taylor Swift. Juryn har gjort valen så jag hoppas de tycker det blir bra .

Hur viktigt har det varit med stödet hemifrån och av kompisar?
Min familj är jätteviktig och stödet från de andra idoldeltagarna och gemenskapen har varit superbra.

Sist men inte minst hur känns det nu, är du laddad?
Jaaaaaa jag är laddad för semifinal!! Nu kör vi !! Håll tummarna för mig!!!

Fotograf Niklas Lydeen – www.Lydeen.se

”Temat för fredagens final är ”Juryns val” vilket innebär att Idol-juryn valt vilka låtar Idolerna ska sjunga. En låt är till för att deltagarna ska glänsa så mycket som möjligt och en låt är till för att de ska utmanas i sin sång och i sitt artisteri.

Liam Cacatian Thomassen

Glänslåt: All of Me (John Legend)
Utmaning: Just the way You are (Bruno Mars)

Charlie Grönvall
Glänslåt: We are Young (Fun)
Utmaning: Beat it (Michael Jackson)

Rebecka Karlsson
Glänslåt: Beautiful (Christina Aguilera)
Utmaning: Shake it off (Taylor Swift)

Oskar Häggström
Glänslåt: Thinking out Loud (Ed Sheeran)
Utmaning: We don’t talk anymore (Charlie Puth)”

* Källa tv4.se