”Sjukreselinjen” försvinner på söndag med ny tidtabell

På söndag, den 11 december börjar Skånetrafikens nya tidtabell att gälla. Som Papperstidningen tidigare skrivit om så påverkas stadbusstrafiken i Landskrona en hel del. Linje 1 Varvsudden/Centrum – Stationen – Koppargården läggs ned helt och hållet på grund av för få passagerare. Linje 5 Borstahusen – Centrum – Handelsområdet – Stationen får delvis en ny sträckning och några av dagens hållplatser försvinner. Det är en anpassning för att linjen så småningom ska fungera för de som vill till det nya handelsområdet vid Österleden. Läs mer om det här.

Det blir även den del förändringar i regionbusstrafiken. Linje 125, ”Sjukreselinjen”, som går mellan Helsingborgs lasarett, Landskrona lasarett och Lunds Universitetssjukhus försvinner. Skånetrafiken hänvisar övrig kollektivtrafik eller till sjukresa.
Linje 220, mellan Höganäs och Landskrona, delas upp i två linjer: 218 (Höganäs-Helsingborg) och 220 (Helsingborg-Landskrona). Linje 240 mellan Svalöv och Landskrona kommer få fler avgångar under helgerna. Störst förändring blir det dock i Pågatågstrafiken, den 11 december öppnas Marieholmsbanan, och de tåg som idag går mellan Teckomatorp-Kävlinge-Lund, kommer att gå mellan Teckomatorp-Marieholm-Eslöv-Lund.

karta-skanetrafiken
Så här ser förändringarna ut för regionbusslinjerna 230, 250, 260 och 297 från söndag. Karta: Skånetrafiken