Smakfull avslutning på gott projekt

Papperstidningen har tidigare skrivit om det integrationsprojekt som Fredrik Leinonen och Niclas Lundblad på Restaurang Pumphuset hållit i under hösten. Under åtta måndagar har de lagat mat med fem ensamkommande killar från fem olika länder, och på så sätt gett både övning i matlagande, att prata svenska och dessutom ett avbrott från vardagen på boenden. Under kursen har de också fått utbildning om inköp, portionsberäkning, hygien, näringslära och mer.
Varje gång har inbjudna gäster fått avsmaka resultaten, och under måndagen var det avslutning med ett 20-tal gäster. Trerättersmeny bjöds det på under kvällen, med skaldjurstoast, ryggbiff och Creme Brulée. Kvällen var både matlagningsexamen för killarna och en festlig avslutning på projekt som ser ut att få en fortsättning även till våren med nya deltagare. På bilden syns Abdisalaam Khalii och Ksmat Berihu.
Läs också: ”Ett bra recept för matnyttig kunskap”
Foto: Niclas Lundblad