Tåg- och bilstopp i Tågarp efter olycka

dsc_6294

Det går just nu inte att köra väg 110 genom Tågarp, båda riktningarna. Vägen är avstängd.

Bommarna och kontaktledningen är nedrivna över vägen, meddelar Trafikverket. Följ orange väghänvisning för att ta annan väg. Enligt uppgift från SOS Alarm är det en traktor med betupptagare som rivit ner kontaktledningen vid plankorsningen, nära tågstationen.

Inga människor har kommit till skada, men dom materiella skadorna är stora. 110:an är hårt trafikerad av lastbilar och på grund av stoppet hänvisas dom nu till vägen över Sireköping via Hedenborg. Vägen från Tågarp till Hedenborg är väldig smal och rymmer bara en lastbil, vilket kan ställa till problem för många.

Den nedrivna järnvägskorsningen innebär också stopp i tågtrafiken mellan Kävlinge och Ramlösa. Tågen kör direkt från Kävlinge till Ramlösa och missar därmed Teckomatorp, Billeberga, Tågarp, Vallåkra och Gantofta. Bussar pendlar på sträckan Helsingborg-Kävlinge.

Tågen väntas köra normalt igen under sen kväll, enligt Skånetrafiken.