Uppvaktade för fin renovering av Vildanden

img_1079

Redan tidigare i veckan stod det klart vilka Stadsbyggnadsnämnden ville prisa och förära för byggnationer och renoveringar under det gångna året. Kvarteret Vildanden som de senaste två åren genomgått en fantastisk förvandling fick ett hedersomnämnande för citat:

”En stor utmaning har lyckats. Förvandlingen av de intressanta och historiska bostads- och verksamhetskvarteren i kvarteret Vildanden etapp ett är nu genomförd. Här har det skapats en kreativ miljö som ger en bra plattform för en fortsatt utveckling av närområdet för verksamheter och företagsamhet.”

Idag på förmiddagen tilldelades Vildanden 12-13 diplom och en blomsterkvast som ett bevis för sitt hedersomnämnande.

img_1080

– Detta är ett fantastiskt erkännande. Eefter 30 år som företagare i Landskrona så känns det klart trevligt att det uppmärksammas det man gör. Jag har alltid brunnit för staden och haft som rättesnöre vad Landskronaborna vill ha och saknar. Besöksnäringen är oerhört intressant att jobba med, säger Tommy Persson och menar att projektet varit tufft på många sätt.
– Det är en central fastighet som är över 150 år gammal, ursprungligen byggd 1860, och utan underhåll de senaste 30 åren. Klart att det var en utmaning. Alla byggföretag jag var i kontakt med rådde mig att riva. Men min erfarenhet, av att ha renoverat inte mindre än sju egna gamla fastigheter, gjorde att jag aldrig tvekade. Att bevara och förädla det gamla är viktigt. Men som alltid, stöter man på många utmaningar med gamla hus. Men med facit i hand, blev det ju rätt bra, avslutar Tommy Persson.

Kvarteret Vildanden 12-13 består bland annat av Smakfullt och Hôtel Gruyère.

Foto Jenny Lindén