Abonnemang på brillorna – smart sätt att se bra (ut)

Få saker är så avgörande för vårt utseende som våra glasögon. Att alltid ha samma par kan därför vara både tråkigt och opraktiskt. För handen på hjärtat, hur kul är det egentligen att sätta på sig brillorna man haft och svettats i på gymmet timmarna innan när du ska iväg på galamiddag? Med Synsams nya Lifestyleabonnemang får du tre par olika glasögon att variera mellan och du har därmed möjlighet att anpassa varje par till det användningsområde dom är tänkta för.

Synsambutiken i Landskrona, som firar 60 år i år, ligger sedan -89 på Järnvägsgatan och ägs idag av Anette Sjödahl och Magnus Norstedt. Anette började själv som optikerassistent-lärling och har nu mer än 25 års erfarenhet i butiken, både som optikerassistent och glasögondesigner. Förr var det betydligt vanligare att man designade och använde endast ett par glasögon som skulle passa till alla tillfällen. Mer och mer har detta försvunnit och det beror sannolikt på att människan mår bra av att variera sig och förnya sig.
Detta har Synsam tagit fasta på när dom skapade Lifestyleabonnemanget. Att ha flera par glasögon att variera med har många fördelar. Människan är komplex och ibland vill man sticka ut medan andra gånger föredrar man att ha en mer lågmäld framtoning. Är man aktiv på fritiden kan det finnas behov för glasögon som är anpassade för aktiviteter, medan man dagtid kanske sitter mycket framför en dator eller står med spikpistolen i handen.

Förnya dig
Personalen hjälper dig att anpassa bågar och glas utifrån hur just ditt liv ser ut vare sig du behöver ett par ”finglasögon”, ett par för din fritid eller kanske ett par solglasögon. Hur du väljer är upp till dig och med tre par glasögon kan du förnya dig och använda det par som passar bäst till dagens outfit eller dagens aktiviteter.
Lifestyleabonnemanget har många fördelar. Bland annat ingår synundersökning och skulle det behövas, får du nya glas i dina bågar under abonnemangstiden. En gång per år kan du byta ut ett av paren men då förlänger man abonnemangstiden om man inte väljer att köpa loss ett av paren vill säga. Abonnemanget är flexibelt och omfattar både garanti och en olycksfallsförsäkring men det bästa av allt är att du alltid har ett par glasögon ifall något skulle hända med det ena paret.
Hos Synsam i Landskrona kan du vara säker på att du får den hjälp du behöver och vill ha, oavsett om du vill teckna ett abonnemang eller bara köpa ett par glasögon. Föredrar man att betala sina glasögon direkt men ändå vill ha ett extra par kostar andra paret bara 50 procent av det riktiga priset.
I butiken på Järnvägsgatan finns idag tre optiker varav den ena är Barbro som tidigare ägde butiken. Hon jobbar deltid numer, men finns där för några av butikens äldsta kunder. De två optikerassistenterna servar både kunder och optiker och man har nu god hjälp av en lärling. Alla i butiken har arbetat länge i yrket och man har stor vana av att hitta precis rätt bågar för varje person.
– Färg, form och stil brukar vi säga, säger Anette Sjödahl.
Hon berättar att hon själv har haft mycket nytta av sin utbildning och sin erfarenhet av att designa glasögon.
– Det är ju inget jag gör i någon större omfattning längre, men där fick man verkligen kunskap i hur olika former fungerar ihop eller vilka färger man bör välja bort med tanke på hudton eller hårfärg.

Gedigen kunskap
Att butiken i Landskrona som fanns innan Synsam startades är ett tryggt val för kunden råder det ingen tvekan om. Gedigen kunskap, lång erfarenhet, brett utbud av bågar och glasögon för alla plånböcker, tillbehör och dessutom egen verkstad på plats i lokalen är några av många argument. Life-styleabonnemanget är nu ytterligare ett.
– Vi vill verkligen att alla ska kunna handla hos oss, vi vill finnas lokalt och nära kunderna. Med egen verkstad där alla glas slipas kan vi verkligen garantera allt detta, fortsätter Anette Sjödahl.
Glasögon är ett viktigt kapitel i mångas liv, så att veta att du kan betala dina glasögon på många sätt, ha garanterad service, verkstad och samlad kunskap på en och samma plats gör Synsam på Järnvägsgatan till en smått unik, men modern och kundanpassad butik dit alla är välkomna. Är du nyfiken på sortimentet, Lifestyleabonnemanget eller Synsam kan du antingen besöka butiken eller gå in på hemsidan på www.synsam.se

Nya läckra bågar från Vasuma, Silhouette och Michael Kors.

Om Synsam

  • På Synsam har man sedan 1968 arbetat för att hjälpa alla i landet till ett bättre seende och utseende. Det året gick ledande fristående optiker från hela landet samman under gemensamt namn.
  • Idag består Synsam av drygt 176 butiker i Sverige och 500 i Norden.
    De äldsta butikerna har över hundra års erfarenhet och kunskap i ryggen.
  • Deras nära och ofta långa kontakt med dig som kund i kombination med det senaste inom mode, sortiment, teknik och undersökningsmetoder gör Synsam till ett klokt och tryggt val – både för dig och för dina ögons skull.