Avtal ska ge problemfri övergång på Sandvången och Pilängen

Vid årsskiftet trädde ägarbytet i kraft, när Stena fastigheter tog över 1225 lägenheter på Sandvången och Pilängen från kommunala Landskronahem, kanske förra årets hetast lokalpolitiska fråga. Nu har Hyresgästföreningen och Stena Fastigheter tecknat avtal för att göra övergången till ny hyresvärd så bekymmersfri som möjligt, det meddelar Hyresgästföreningen i ett pressmeddelande.
Det fyra avtalen reglerar sådant som förhandlingsordning, underhållsintervall och på vilket sätt hyregäster informeras och har inflytande vid beslut vid eventuell ny- och ombyggnad.
– Dessa avtal ger hyresgästerna i Stena Fastigheters bestånd ett reellt inflytande och stöd att organisera sig. Det visar också på att Hyresgästföreningen och Stena Fastigheter Malmö AB tillsammans tar ansvar för boinflytandet och för att utveckla hyresrätten till ett bättre boende i Landskrona, säger Richard Mortenlind, regionchef på Hyresgästföreningen region norra Skåne i pressmeddelandet.
Under januari och februari kommer Hyresgästföreningen och Stena fastigheter skicka ut en enkät till de berörda hyresgästerna med frågor kring sådant som trygghet, inflytande, underhåll och service.

Bilden ovan: Fyra nya avtal mellan Hyresgästföreningen och Stena fastigheter ska göra övergången till ny hyresvärd lättare för hyresgästerna på Pilängen och Sandvången (bilden). Foto: Arkiv