Chans att se potentiell guldbagge-film på teatern

Nu på fredag, den 19 januari, finns det chans att se sexfaldigt Gulbagge-nominerade filmen ”Min faster i Sarajevo” på Landskrona teater.
Regissören Goran Kapetanović är nominerad för bästa regi, producenten China Åhlander för bästa manuskript, och Landskronas egen filmstjärna, Venbon Milan Dragišić, i kategorin bästa manliga huvudroll. Alla tre kommer att vara med på visningen och berätta om filmen.
På måndag kväll är det sedan dags för Guldbaggegalan, då det blir klart om Milan Dragišić denna gång kan ta med sig en Guldbagge hem, något som han var nominerad till redan 2013 för debutrollen i ”Äta sova dö”.
Biljetter köper man via Tickster.com eller på museet eller teatern en timme innan föreställning (om det inte är slutsålt). Visningen börjar klockan 19.

Bilden ovan: I ”Min faster i Sarajevo” spelar Milan Dragišić den medelålders Zlatan som motvilligt åker tillbaka till Sarajevo efter mer än 20 år, efter påtryckingar från svenskfödda dottern Anja (Julia Ragnerstam). Foto: Igor Ripak/Press