CrossFit – fluga eller här för att stanna

Få är de människor som suktar efter stora muskler och en i övrigt osmidig kropp. De flesta av oss föredrar en kropp som är stark, smidig och rörlig. Oavsett vilken sport eller vilken typ av fritidsaktivitet vi utövar är just dessa egenskaper nyttiga i alla hänseenden.

Att hålla sig i form är bara av godo, men det är inte alltid så lätt att hitta den motionsform som passar. Många vill ha lite av varje, styrka, smidighet, kondition och i fåfängans namn gör det ju inget om vi blir lite snyggare på köpet. Vad som är snyggt är naturligtvis en smaksak. Men en vältränad kropp är alltid snyggt oavsett om man är 20 eller 60, smal eller tjock, man eller kvinna.
Det är här CrossFit kommer in. Sporten syftar till att ge en användbar kropp resten får man liksom på köpet.
CrossFit  kombinerar flera olika träningsformer. Både styrke- och konditions träning ingår och det handlar om att förbättra sin hälsa, rörlighet och prestationsförmåga. De varierade träningsprogrammen utför under hög intensitet vilket gör att man snabbare ökar både kondition och muskelmassa. Rörelserna eller övningarna bygger till mångt och mycket på det människokroppen är skapad för att göra. I vår vardag utsätter vi kroppen naturligt för träning. Vi bär, puttar, drar, lyfter, går, hoppar och springer. I CrossFit har man tagit fasta på detta och skapat övningar som stärker de muskler vi behöver för att klara våra vardagliga ting.
Även om man har ett fysiskt arbete eller håller på med någon typ av sport blir det ofta enahanda rörelser som kan slita på kroppen istället för att bygga upp. Med CrossFit får du liksom hela paketet. Och träningen anpassas alltid utifrån individens behov och förmåga.
Så vill du ha en välfungerande, smidig och stark kropp ja då ska du testa CrossFit. En naturlig träningsform som syftar till att ge utövaren en bra hälsa.

Om CrossFit

  • CrossFit är ett träningsföretag och gymkedja med säte i USA. Kedjan och träningsformen grundades av den före detta gymnasten Greg Glassman.
  • Crossfit lär ut en kombination av styrke- och konditionsträning vilka bygger på funktionella övningar som utförs under hög intensitet och med konstant variation. Metoden är ett slags hybrid av tyngdlyftning, styrkelyft, gymnastik, löpning och intervallträning och syftar till att skapa en så komplett och allsidig utövare som möjligt. I motsats till exempelvis bodybuilding inriktar sig CrossFit på resultat i form av förbättrade fysiska prestationer och inte på att ”skulptera” kroppen. Träningen är särskilt populär inom militären, polisen och räddningstjänsten samt bland kampsportare.
    Källa Wikipedia