Ett hästjobb att ta emot pengar

Det var en oväntad syn som mötte den som hade ett ärenden in på Swedbanks kontor på Järnvägsgatan under förra måndagen: en shetlandsponny.

Nilla heter den 26-åriga damen, och hon var där för att representera HUBBE, som är Landskrona ridklubbs ungdomssektion. Ungdomssektionen har nämligen fått 15 500 kronor av Sparbanksstiftelsen Skåne. Nu var visserligen Nilla mer intresserad av blomsterbuketten än av den symboliska jättechecken som styrelseledamoten och sporthistorikern Åke Jönsson höll i, men de andra representanterna för klubbens ungdomssektion såg glada ut. ”Pengarna ska gå till olika kurser som ska göra oss till bättre ledare”, förklarar Emma Garpvall från HUBBE.

Shetisen Nilla, som nu alltså fått representera klubben även på bankkontor, är lite av en maskot i ridklubben berättar Emma Garpvall. Nilla rider med de allra yngsta och tjänstgör även vid kurser i hur man flätar manar, på grund av sin rika och fylliga man. Foto: Per Eeg-Olofsson